H Premier League περνάει και νέο μέτρο για τον έλεγχο κόστους των «μεγάλων», με salary cap που θα συνδέεται με τα έσοδα των ασθενέστερων οικονομικά ομάδων της κατηγορίας.

Οι ομάδες της Premier League συμφώνησαν να θεσπίσουν νέο οικονομικό μέτρο για τον έλεγχο κόστους, αποκαλύπτει το «Athletic»! Το νέο μέτρο θα συνδέεται με τα ποσά που παράγουν οι μικρότερες ομάδες στην κατηγορία, τα οποία θα αποτελούν ένα είδος «άγκυρας» για τους μεγάλους της Αγγλίας.

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές πίσω από την ιδέα της Premier League, ενώ το ίδιο Μέσο προσθέτει πως η πρόταση της Άστον Βίλα για χαλάρωση της επιτρέπουσας ζημίας που μπορεί να παρουσιάσει μια ομάδα σε βάθος τριετίας έπεσε στο κενό.

Μόνο μια ομάδα άλλωστε στήριξε τους Villans, με 15 συλλόγους της Premier League να ψηφίζουν κατά και τρεις να απέχουν από τη διαδικασία.

Σε ό,τι αφορά την πρόταση που πέρασε για τον έλεγχο κόστους, το δημοσίευμα τονίζει πως θα έχει τη μορφή salary cap που θα περιορίζει τα ποσά που μπορούν να ξοδέψουν οι πιο εύρωστες ομάδες αναλογικά με τα έσοδα και της χορηγίες των μικρότερων ομάδων της Premier League.



gazzeta.gr