Τους πρώτους οχτώ τενίστες που θα εξασφαλίσουν την πρόκριση στα προημιτελικά του Γαλλικού Όπεν, θα μάθουμε σήμερα καθώς κάνει πρεμιέρα ο 4ος γύρος του φημισμένου Grand Slam στο Παρίσι.

Τρία από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, Αλκαράθ, Τζόκοβιτς και Τσιτσιπάς ρίχνονται στη μάχη της φάσης των “16”, με τον 20χρονο Ισπανό να έχει τον πιο υπολογίσιμο αντίπαλο.

Πρώτος στη μάχη θα ριχτεί ο Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος αντιμετωπίζει στο δεύτερο παιχνίδι του Philippe Chatrier (14:00GR-Eurosport) τον Περουβιανό, Νο94 στον κόσμο, Χουάν Πάμπλο Βαρίγιας ο οποίος προέρχεται από μεγάλες νίκες κόντρα σε Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκουτ και Χούμπερτ Χουρκάτς.

Ο Νόλε που δεν έχει χάσει σετ ακόμα στη διοργάνωση, έχοντας παίξει ωστόσο 4 tie breaks κόντρα σε Κοβάσεβιτς, Φούτσοβιτς και Νταβίντοβιτς-Φοκίνα, είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την είσοδο στα προημιτελικά, περιμένοντας εκεί το νικητή της αναμέτρησης Σονέγκο-Χατσάνοφ που αναμετρώνται νωρίτερα.

Ο Βαρίγιας έχει κερδίσει τρία ματς των 5 σετ μέχρι τώρα στο Παρίσι και έχει γράψει ιστορία για το Περού καθώς έγινε ο πρώτος της χώρας του που φτάνει στον 3ο γύρο του Γαλλικού Όπεν, μετά το 1994.

Αμέσως μετά στο κεντρικό court (17:00Gr-Eurosport), ο Κάρλος Αλκαράθ θα αντιμετωπίσει τον επικίνδυνο, Λορένζο Μουζέτι ο οποίος είχε κερδίσει τον Ισπανό σε ένα ματς θρίλερ, στον περσινό τελικό του Αμβούργου, σώζοντας και 5 match points του Αλκαράθ.

Ο 21χρονος Μουζέτι, Νο18 στον κόσμο, προέρχεται από straight sets νίκες επί των Ίμερ, Σεφτσένκο και Νόρι δείχνοντας να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, ωστόσο απέναντι στον κορυφαίο τενίστα στον κόσμο, θα πρέπει να κάνει κάτι μαγικό για να τον αποκλείσει.

“Πιστεύω ότι το παιχνίδι μας στο Αμβούργο μου έδωσε μεγάλη αυτοπεποίθηση, ειδικά στο χώμα. Φυσικά είναι εντελώς διαφορετικό ματς, διαφορετική κατάσταση αλλά νομίζω ότι θα το διασκεδάσουμε και οι δύο” είπε ο Μουζέτι.

Το ζευγάρι Αλκαράθ-Μουζέτι, διασταυρώνεται με το αντίστοιχο του Στέφανου Τσιτσιπά και του Σεμπάστιαν Όφνερ, με τον Αυστριακό Νο118 στον κόσμο να προέρχεται από τα προκριματικά, έχοντας δώσει έξι ματς στο Παρίσι.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, έδειξε ότι ανεβάζει επίπεδο στο παιχνίδι του στη μάχη του 3ου γύρου με τον Ντιέγκο Σβάρτσμαν και όλοι περιμένουν να επιβεβαιωθεί ο μεγάλος προημιτελικός κόντρα στον Αλκαράθ.

Η αναμέτρηση του Τσιτσιπά με τον Όφνερ θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα στο Suzanne Lenglen (17:30GR-Eurosport).

Πριν από το παιχνίδι του Τσιτσιπά στο δεύτερο μεγαλύτερο court, θα μπουν οι Ελίνα Σβιτολίνα και Ντάρια Κασάκτινα σε μια πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση και όχι μόνο τενιστικούς, με την Ουκρανή πάντως να έχει κερδίσει και στις 6 αναμετρήσεις που έχουν δώσει μεταξύ τους (6-0).

Από το γυναικείο πρόγραμμα του 4ου γύρου, ξεχωρίζει η βραδινή αναμέτρηση της Αρίνα Σαμπαλένκα με την Σλόαν Στίβεντς (21:15GR).

 

ROLAND GARROS MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)

 




tennis24.gr