Το βράδυ της Παρασκευής ο Νόβακ Τζόκοβιτς έγινε ο δεύτερος παίκτης που προκρίθηκε για στα Nitto ATP Finals, μετά τον κορυφαίο της παγκόσμιας κατάταξης, Κάρλος Αλκαράθ, τα οποία θα διεξαχθούν στο Τορίνο από τις 12 έως τις 19 Νοεμβρίου.

Ο Νόλε εξασφάλισε τη θέση του για τους τελικούς φινάλε της αγωνιστικής περιόδου με τη χθεσινή του νίκη απέναντι στον Τέιλορ Φριτς, με την οποία παράλληλα προκρίθηκε και στα ημιτελικά του Western & Southern Open στο Σινσινάτι.

Ο 36χρονος Σέρβος έχει προκριθεί στα Nitto ATP Finals 16 φορές, ισοβαθμώντας με τον Τζίμι Κόνορς στην 3η θέση της λίστας με τους τενίστες που μετρούν τις περισσότερες προκρίσεις. Μόνο μία φορά δεν τα κατάφερε να βρεθεί στους τελικούς, από το 2007 και μετά (το 2017).

Πριν από ένα χρόνο, ο Τζόκοβιτς ισοφάρισε το ρεκόρ του Ρότζερ Φέντερερ με τα 6 τρόπαια των Nitto ATP Finals. Τώρα θα έχει την ευκαιρία να δημιουργήσει το δικό του ρεκόρ στην Ιταλία. Το ρεκόρ του στο Tour για φέτος είναι 36-5, ενώ ένας ακόμα στόχος του είναι να κλείσει τη χρονιά για 8η φορά στην καριέρα του ως No1 της ATP.




tennis24.gr