Στην πρωτεύουσα της Ισπανίας βρίσκεται ο Ράφα Ναδάλ, όπου και συνεχίζει τις προπονήσεις του για να δώσει το αγωνιστικό παρών στο Madrid Open. Ο 37χρονος Ισπανός επέστρεψε στη δράση μέσω του ATP 500 τουρνουά της Βαρκελώνης, δείχνει να ανακτά ρυθμό, και θα προσπαθήσει για μια καλύτερη πορεία, σε μια διοργάνωση που έχει κατακτήσει 5 φορές.

Ο Ράφα αποχαιρέτησε τη Βαρκελώνη με μια νίκη και μία ήττα, ολοκληρώνοντας την πορεία του στο δεύτερο γύρο. Ο Άλεξ Ντε Μινόρ τον σταμάτησε, και ο Ισπανός αποθεώθηκε από το πλήθος, μιας και αυτή ήταν η τελευταία φορά που αγωνίστηκε εκεί. “Όλα έχουν μια αρχή και ένα τέλος”, είπε χαρακτηριστικά μετά τον αγώνα, ευχαριστώντας την πόλη για τη στήριξη.

Στόχος του Ναδάλ είναι να παίξει και στη Ρώμη, μετά το 1000άρι της Μαδρίτης, αλλά και να δώσει το παρών στο Παρίσι για το δεύτερο Grand Slam της χρονιάς, το Roland Garros. Έχει κατακτήσει το εν λόγω Major 14 φορές, και δεν αποκλείεται να γραφτεί εκεί ο επίλογος της σπουδαίας καριέρας του.

Στη Μαδρίτη αναμένεται από σήμερα και ο Κάρλος Αλκαράθ, παρότι θεωρείται αμφίβολη η συμμετοχή του στη διοργάνωση για την ώρα. Δεν έπαιξε σε Μόντε Κάρλο και Βαρκελώνη, και ευελπιστεί να ξεκινήσει σύντομα τη clay season του, ώστε να μη χαθεί κι’ άλλο έδαφος στην παγκόσμια κατάταξη, και φυσικά στο κυνήγι για το No1 του Νόβακ Τζόκοβιτς.





tennis24.gr