Εκατοντάδες φωτογράφοι διαμαρτυρήθηκαν σήμερα το πρωί έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ζητώντας συνάντηση με τον υπουργό.
Αλλά δεν είναι μόνο οι φωτογράφοι που διαμαρτύρονται, καθώς και οι ίδιοι οι αστυνομικοί εξηγούν στην κάμερα του LIVE NEWS πως δεν μπορούν να επιφορτιστούν και με την δουλειά αυτή.

«Είμαστε κάθετα αντίθετοι. Είμαστε αστυνομικοί και δεν θα κάνουμε τους φωτογράφους», δήλωσε ο Χάρης Τσιτσίκας, πρόεδρος ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Αχαΐας.

Θα μπει ταφόπλακα στο επάγγελμα μας δηλώνουν οι επαγγελματίες του κλάδου και στην Πάτρα, προαναγγέλλοντας κι άλλες κινητοποιήσεις.

Οργιάζουν οι θεωρίες συνωμοσίας

Την ίδια ώρα οργιάζουν στα social media οι θεωρίες συνωμοσίας, με αρκετούς να δαιμονοποιούν την ψηφιακή ταυτότητα.

Άλλοι ισχυρίζονται μάλιστα πως οι σχεδόν 8 εκατομμύρια Έλληνες που έκαναν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού έχουν εγκατεστημένο ήδη το πρώτο τσιπάκι στο σώμα τους.

Άλλοι μιλούν για σκανάρισμα και κοινωνικό αποκλεισμό από τρόφιμα και νερό και άλλοι, όπως ο Γέροντας Δοσίθεος, υποστηρίζουν πως η ηλεκτρονική ταυτότητα θα είναι ο αρραβώνας του τελικού σφραγίσματος.

«Είναι μία πλαστικοποιημένη κάρτα»

Κι ενώ οι πολέμιοι των νέων ταυτοτήτων καλούν τον κόσμο σε συλλαλητήρια, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης εξηγεί πως οι ψηφιακές ταυτότητες δεν θα είναι τίποτα παραπάνω από μία ακόμη πλαστικοποιημένη κάρτα στο πορτοφόλι μας

«Είναι μία πλαστικοποπιημενη κάρτα, όπως αυτή που έχουμε στο πορτοφόλι μας», σημείωσε εξηγώντας πως θα περιέχει ό,τι έχει δηλωθεί στο gov.gr.

Την ίδια ώρα μακραίνει η λίστα αναμονής για την ανανέωση των παλαιών ταυτοτήτων στα αστυνομικά τμήματα της χώρας.

Τι υποστηρίζουν οι πολέμιοι των νέων ταυτοτήτων

Ο Παντελής Βασιλειάδης, αρνητής νέων ταυτοτήτων, μίλησε στο LIVE NEWS και εξήγησε για ποιο λόγο δεν είναι υπέρ των νέων ψηφιακών ταυτοτήτων.

«Δεν είμαι κατά της νέας ταυτότητας αλλά υπό όρους. Θα ήθελα η κυβέρνηση  να προσδιορίσει ποιους σκοπούς θα εξυπηρετήσει αυτό το νέο κρατικό έγγραφο, το οποίο δεν εξυπηρετείται με τα ήδη υπάρχοντα, ποια επίπεδα ασφάλειας θα εξυπηρετήσει με καλύτερο τρόπο και να μας εξηγήσει για ποιο λόγο θα υπάρχει αποθηκευτικός χώρος για δεδομένα. Θα μπορούσαν να διαβάσουν το υδατογράφημα. Εγώ είμαι σίγουρος πως θα υπάρχει αποθηκευτικός χώρος για δεδομένα. Στην Κίνα έχουν καταστήσει έναν κατάλογο ανάλογα με τη συμπεριφορά των πολιτών».



megatv.com