Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση αγνοουμένων στη θαλάσσια περιοχή του ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου.

Λίγο πριν τις 23:00 χθες Τετάρτη πλωτό ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος κατέπλευσε στο λιμάνι της Καλαμάτας, μεταφέροντας πτώματα.

Τουλάχιστον 79 νεκροί έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από τη θαλάσσια περιοχή 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου μετά το ναυάγιο του αλιευτικού στο οποίο είχαν επιβιβαστεί μετανάστες. Διασώθηκαν 104 άνθρωποι.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, στην περιοχή επιχειρούν κυρίως 6 παραπλέοντα σκάφη και ναυαγοσωστικό του Λιμενικού.

Ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, Παναγιώτης Γιαννόπουλος μίλησε στο «MEGA Καλημέρα» για το πολύνεκρο ναυάγιο και την κατάσταση της υγείας των διασωθέντων.

«Έχουμε τεθεί σε συναγερμό από χθες το πρωί, έχουν έρθει περί τα 35-37 άτομα σε εμάς. Οι 27 νοσηλεύονται ακόμα σε διάφορες κλινικές του νοσοκομείου μας, σε καλή γενική κατάσταση. Δεν έχουν κάποιο πρόβλημα. Τα ξημερώματα ήρθαν και δύο εμπύρετα περιστατικά, που πιθανώς να είναι λοιμώξεις αναπνευστικού. Νομίζω το νοσοκομείο ανταπεξέρχεται ταχύτατα, έχει γίνει ένας κάλος συντονισμός των υπηρεσιών, του ΕΚΑΒ, της ΕΛ.ΑΣ και του Λιμενικού. Και προσπαθούμε να καταλάβουμε τι έγινε και πως έγινε και να κοιτάξουμε υγειονομικά από τη δική μας σκοπιά να δούμε τι έχουν αυτοί οι άνθρωποι», ανέφερε αρχικά.

«Δυστυχώς υπάρχουν πολλά τηλεφωνήματα από συγγενείς των επιβαινόντων και μας ρωτάνε για στοιχεία ανθρώπων που δεν τους έχουμε, τους έχουμε καταγράψει με αριθμούς και γράμματα. Σιγά σιγά θα γίνει η ταυτοποίησή τους, γίνεται χαμός», δήλωσε ο κ. Γιαννόπουλος.



megatv.com