Στην Καλαμάτα η ΠτΔ

Στην Καλαμάτα μετέβη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όπου και επισκέφθηκε το νοσοκομείο της πόλης που νοσηλεύονται οι διασωθέντες από το τραγικό ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ενημερώθηκε στο κεντρικό Λιμεναρχείο για τις συνθήκες του ναυαγίου αλλά και τις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ομάδα πολιτών που είχαν συγκεντρωθεί στο λιμάνι της πόλης διαμαρτυρήθηκαν για την παρουσία της Προέδρου στην περιοχή. Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου τους πλησίασε και είχε έναν σύντομο διάλογο μαζί τους.

ΠτΔ: Σκεφτείτε, αυτά τα σαπιοκάραβα που φορτώνουν διακινητές και κάνουν το εμπόριο, πόσες ευθύνες ακόμη υπάρχουν. Δεν είναι τόσο απλά όσο τα λέτε

Πολίτης: Κι εσείς τι κάνατε γι’ αυτό;

ΠτΔ: Θα το λύσουμε εσείς κι εγώ τώρα εδώ;

Πολίτης: Εσείς ήρθατε εδώ

ΠτΔ: Ναι γιατί όταν ακούω φωνή έχω μια προσέγγιση δημοκρατική

«Πάγωσαν» οι προεκλογικές δραστηριότητες

Το τραγικό ναυάγιο «πάγωσε» κάθε προεκλογική δραστηριότητα. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Ιωάννη Σαρμά, και ακύρωσε την προεκλογική του συγκέντρωση στην Πάτρα.

«Είναι στιγμές αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. Τώρα προέχει η σωτηρία όσο το δυνατόν περισσότερων ζωών. Το νέο περιστατικό, ωστόσο, αναδεικνύει με τρόπο δραματικό ότι το μεταναστευτικό παραμένει πρόβλημα το οποίο απαιτεί συνεκτική ευρωπαϊκή πολιτική, ώστε τα άθλια δίκτυα των εγκληματιών που διακινούν απελπισμένους ανθρώπους να βρουν επιτέλους την αποφασιστική απάντηση που τους αξίζει».

Ο Αλέξης Τσίπρας ενημερώθηκε για το ναυάγιο από τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό και ανέστειλε την προεκλογική του δραστηριότητα.

«Δε θα κάνουμε την εκδήλωση όπως την ετοιμάζαμε. Ήδη επικοινώνησα με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό. Δυστυχώς η ανθρώπινη ζωή δεν έχει την ίδια αξία για όλους τους ανθρώπους, έχει να κάνει από το χρώμα σου, τη ράτσα σου, την καταγωγή σου. Ο πολιτισμός μας περνάει μια πολύ μεγάλη κρίση».

Την προεκλογική του δραστηριότητα ανέβαλε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί νεκροί, εκατοντάδες αγνοούμενοι. Το μυαλό μας και η σκέψη μας είναι στους διασώστες που δίνουν αγώνα και μάχη με τον χρόνο».

«Η πολιτική της έντασης, της καταστολής, με την Frontex, τους ορατούς και αόρατους φράχτες, τον εγκλωβισμό στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις απελάσεις και τις απαράδεκτες λίστες των λεγόμενων ‘ασφαλών’ χωρών, είναι αυτή που γιγαντώνει την δράση των κυκλωμάτων διακινητών και σπρώχνει τους ξεριζωμένους στα ταξίδια του τρόμου», αναφέρει το ΚΚΕ.

«Η τραγωδία με το ναυάγιο στην Πύλο καταδεικνύει τις ευθύνες των κυβερνήσεων με την ανοχή που επιδεικνύουν στους απάνθρωπους δουλέμπορους και στους συνεργούς τους», λένε από την Ελληνική Λύση.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Ιωάννης Σαρμάς, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες Αρχές και εποπτεύει τον συντονισμό των συναρμόδιων υπουργείων στις επιχειρήσεις διάσωσης, υποδοχής και περίθαλψης των ναυαγών, καθώς και περισυλλογής και ταυτοποίησης των θυμάτων.

megatv.com