O Κάρλος Αλκαράθ έκανε το 2 στα 2 στο Cinch Championships ξεπερνώντας το εμπόδιο το Τσέχου και Νο36 του κόσμου, Γίρι Λεχέτσκα με 6-2, 6-3 μετά από μια ώρα και 27 λεπτά εξασφαλίζοντας την παρουσία του προημιτελικά για 1η φορά στην καριέρα του στην grass season.

 Για τον Νο2 του κόσμου αυτή ήταν η 37η νίκη στη σεζόν (36-4), ενώ κατάφερε να πάρει την πρόκριση σε προημιτελική φάση για 25η φορά στην καριέρα του στο Tour, με το ρεκόρ του για την ώρα να είναι στο 20-4. 

Για ένα ακόμα παιχνίδι ο Ισπανός ήταν αρκετά συνεπής πίσω από το πρώτο service (64%), κερδίζοντας το 83% των πόντων (35/42), ενώ αντίθετα αντιμετώπισε προβλήματα πίσω από το δεύτερο ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 38% (9/24). 

Ο Αλκαράθ χρειάστηκε ένα break στην αρχή του ματς (2-0) για να κατακτήσει το 1ο set, με τον Λεχέτσκα να μην απειλεί το service του αντιπάλου του. Στο 2ο μέρος του αγώνα ο Αλκαράθ βρήκε ακριβώς στο ίδιο σημείο break (2-0), ενώ παράλληλα χρειάστηκε ένα μεγάλο hold στη συνέχεια, σβήνοντας 3 break-points (4-1).

Από εκεί και πέρα κράτησε το service του φτάνοντας στη νίκη, αλλά και στην πρόκριση στα προημιτελικά του Queen’s εκεί όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ και Φραντσίκο Σερούντολο που κλείνουν το πρόγραμμα στο κεντρικό court. 

CINCH CHAMPIONSHIPS SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (-2h)






tennis24.gr