Τα κατάφερε ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ και προκρίθηκε στον 4ο γύρο του Roland Garros, νικώντας με ανατροπή των Φρανσίς Τιάφο, 3-6, 7-6(1), 6-1, 7-6(5), μετά από 3 ώρες και 42 λεπτά αγώνα, δείχνοντας πως θέλει να φτάσει μακριά στο Παρίσι.

Ο 26χρονος Γερμανός τενίστας, παρότι βρέθηκε πίσω με ένα set στο ξεκίνημα, γλύτωσε στο tie-break του 2ου μέρος το δεύτερο χαμένο set, ανάκτησε τα ηνία της αναμέτρησης, και σε ένα ακόμα πιο οριακό tie-break στην τελευταία στροφή του αγώνα, άντεξε και πήρε τη μεγάλη νίκη.

Με την επικράτηση αυτή, ο No26 του κόσμου οριστικοποίησε το ραντεβού με τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ στους “16” της Πόλης του Φωτός, ενώ αν τα καταφέρει και εκεί, τότε θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά είτε τον Ετσεβερί, είτε τον Νισιόκα.

Ο Ζβέρεφ πραγματοποιεί την 8η αγωνιστική παρουσία του στο 2ο Major της χρονιάς, και φέτος ο minimum στόχος του είναι τα ημιτελικά, για να υπερασπιστεί πλήρως τους βαθμούς που έχει να καλύψει, και γιατί όχι να διεκδικήσει την είσοδό του στον τελικό.

Μέχρι σήμερα, έχει φτάσει δύο φορές στα ημιτελικά (back to back 2021 και 2022), αλλά και δύο φορές μέχρι τα προημιτελικά (2018, 2019). Αντίθετα ο Αμερικανός διένυσε την καλύτερή του πορεία στη χωμάτινη διοργάνωση της Γαλλικής πρωτεύουσας, ολοκληρώνοντάς την στον 3ο γύρο.

 


tennis24.gr