Καθαρή νίκη και πρόκριση για τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ επί του Ντάνιελ Αλτμάιερ με 6-4, 6-3, 6-1, μέσα σε δύο ώρες και 7 λεπτά παιχνιδιού, εξασφαλίζοντας έτσι την παρουσία του στον 4ο γύρο του Roland Garros.

Αυτή θα είναι η 2η φορά που ο 29χρονος Βούλγαρος προκρίνεται στους “16” του 2ου Major της χρονιάς, στις 13 έως σήμερα παρουσίες του στη διοργάνωση της Γαλλικής πρωτεύουσας, και θα αντιμετωπίσει είτε τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, είτε τον Φράνσις Τιάφο.

Αναφορικά με την έκβαση του παιχνιδιού, ο Νο28 του ταμπλό κατάφερε να έχει τον έλεγχο και στα τρία set, ενώ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 7(!) break, ενώ μόνο σε 2 περιπτώσεις δεν κατάφερε να κρατήσει την ακεραιότητα του δικού του service.

Στο 1ο μέρος, προηγήθηκε με 3-0 εξ’ αρχής, διατήρησε την ασφαλή απόσταση μέχρι το 6ο game (4-2), όμως στη συνέχεια ισοφαρίστηκε, δεχόμενος το πρώτο από τα δύο break που υπέστη συνολικά στο παιχνίδι (4-4). Στην εξέλιξη του ματς όμως, με love game (40-0) και νέο break έκανε το πρώτο βήμα για τη νίκη (6-4).

Στο 2ο set, και πάλι πήρε τα πρώτα 3 games, δείχνοντας ξεκάθαρα τις προσθέσεις του στο Γαλλικό κοινό, και στη συνέχεια κράτησε τη διαφορά στα ίδια επίπεδα, κλείνοντας μάλιστα τη 2η στροφή του αγώνα με ένα ακόμα love game (6-3).

Στο 3ο και τελευταίο μέρος της αναμέτρησης, μόνο ο Ντιμιτρόφ υπήρχε στο κορτ του Simonne Mathieu, κατακτώντας 5(!) σερί games, έχοντας προσθέσει ακόμα 3 break στο ενεργητικό του (5-0). Μείωσε προσωρινά ο Αλτμάειρ, με δικό του break, αλλά δεν υπερασπίστηκε το service του στο τελευταίο game, και έτσι ο Βούλγαρος θα παίξει για την είσοδό του στην 8αδα.

 


tennis24.gr