Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα βρεθεί για 7η φορά στον τελικό του Roland Garros μετά τη νίκη του απέναντι στον Κάρλος Αλκαράθ με 6-3, 5-7, 6-1, 6-1, με τον Ισπανό να τραυματίζεται στο δεξί πόδι στις αρχές του 3ου set (1-1).

Ο Τζόκοβιτς, έφτασε τις 13 σερί νίκες στα 2 πρώτα Grand Slams της χρονιάς, κάτι που έχει κάνει 5 φορές στην καριέρα του, ξεπερνώντας στη σχετική λίστα τον Μπιόρν Μποργκ (4 φορές), ενώ παράλληλα είναι μια νίκη μακριά από το 23ο Major στην καριέρα του, αλλά και από την επιστροφή του στο Νο1 του κόσμου. 

Το εξαιρετικό service του Τζόκοβιτς ήταν αυτό που έδωσε στον Σέρβο τον έλεγχο στο 1ο set. Ο Τζόκοβιτς πέρασε το 71% των πρώτων service, κέρδισε το 79% των πόντων, ενώ έσβησε και τις 4 προσπάθειες για break του Αλκαράθ! 

Αυτό που διαχώρισε τους δύο παίκτες στο set ήταν το break του Τζόκοβιτς στο 4ο game, με το οποίο πήρε προβάδισμα με 3-1 και αμέσως μετά με σχετικά εύκολο hold έκανε το 4-1. Ο Αλκαράθ, πίεσε στο 7ο game για να πάρει πίσω το χαμένο του service, όμως δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί κανένα από τα 3 break-points με τον Τζόκοβιτς να φτάνει σε ένα μεγάλο hold και στο 5-2. 

Ο Ισπανός μείωσε σε 5-3 σβήνοντας το πρώτο set-point του Τζόκοβιτς, αλλά ο Σέρβος έφτασε στην κατάκτηση του set αφού πρώτα όμως έσωσε ακόμα ένα break-point του Αλκαράθ. 

Στο 2ο συγκλονιστικό set (ίσως) το καλύτερο του τουρνουά, ο Αλκαράθ βρήκε το πρώτο του break στο παιχνίδι σε ένα φαινομενικά καθοριστικό σημείο παίρνοντας προβάδισμα με 5-3, αλλά και τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το set. 

Ωστόσο, ο Τζόκοβιτς όχι μόνο κατάφερε να πάρει πίσω το break μειώνοντας σε 5-4, αλλά στη συνέχεια χρειάστηκε να σβήσει τριπλό(!) set-point (0/40) του Αλκαράθ κερδίζοντας τους επόμενους 5 πόντους και ισοφαρίζοντας σε 5-5.

Όμως το απίθανο 2ο set δεν είχε τελειώσει. Ο Αλκαράθ κράτησε δύσκολα το service του σβήνοντας break-point του Τζόκοβιτς κάνοντας το 6-5 και στη συνέχεια με ένα επιβλητικό break (love-game) έκανε το 7-5 και ισοφάρισε σε 1-1.

Αυτό όμως ήταν και το τελευταίο ανταγωνιστικό set που είδαμε στον ημιτελικό. Στο 3ο σκέλος του αγώνα ο Αλκαράθ ξεκίνησε με  hold (1-0), όμως στον τελευταίο πόντο του Τζόκοβιτς στο 2ο game ο Αλκαράθ ένιωσε κράμπες στο δεξί του πόδι. 

Ο Ισπανός πήρε ιατρικός time-out, κάτι που δεν επιτρέπεται (αν δεν υπάρξει changeover) βάσει κανονισμών με αποτέλεσμα ο Αλκαράθ να χάσει τους πόντους από το service του και τον Τζόκοβιτς να φτάνει σε break (2-1).

H συνέχεια ήταν απλή για τον Σέρβο, ο οποίος πήρε τα επόμενα 4 games φτάνοντας στο 6-1 και στο 2-1, με τον Αλκαράθ να πηγαίνει στα αποδυτήρια με νέο ιατρικό time-out, ωστόσο τα πράγματα δεν καλυτέρεψαν για τον Ισπανό, ο οποίος εμφανώς επηρεασμένος έχασε και το 4ο set με 6-1 και τον Τζόκοβιτς να φτάνει στον 34ο τελικό στην καριέρα του σε Grand Slam.

Εκεί θα αντιμετωπίσει είτε τον Γερμανό Αλεξάντερ Ζβέρεφ, είτε τον Νορβηγό Κάσπερ Ρουντ σε μια αναμέτρηση που ακολουθεί. 

ROLAND GARROS MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)




tennis24.gr