Oι εκπλήξεις στο Παρίσι συνεχίζονται με τον Λορέντζο Σονέγκο να επιστρέφει από το 0-2 κόντρα στον Αντρέι Ρούμπλεφ και με 5-7, 0-6, 6-3, 7-6(5), 6-3 να φτάνει στη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του μετά από 3 ώρες και 45 λεπτά. 

Αυτή ήταν η 1η νίκη του Ιταλού και Νο48 του κόσμου, απέναντι σε παίκτη πρώτης 10άδας, αλλά  και η 2η φορά που φτάνει στον 4ο γύρο του Roland Garros μετά το 2020 όπου είχε αποκλειστεί από τον μετέπειτα ημιφιναλίστ Ντιέγκο Σβάρτσμαν. 

Ο Σονέγκο τελείωσε την αναμέτρηση με 8 άσους (5 διπλά λάθη) σημείωσε 38 winners, ενώ υπέπεσε σε 38 αβίαστα λάθη, την ίδια ώρα που ο Ρούμπλεφ είχες 47 winners, αλλά και 43 αβίαστα λάθη. 

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον Νο7 του κόσμου, ο οποίος βρήκε break με το…καλημέρα (1-0), το οποίο όμως πήρε πίσω ο Σονέγκο την ώρα που ο Ρούμπλεφ σέρβιρε για το set, ισοφαρίζοντας σε 5-5. Ο Ρώσος απάντησε με νέο break (6-5), αλλά και μ’ ένα εύκολο hold κάνοντας το 1-0. 

Στο 2ο set ο Ρούμπλεφ έκανε ό,τι ήθελε στο court παραχωρώντας μόλις 4 πόντους στο service του (όλους στο δεύτερο service), ενώ αντίθετα ο Σονέγκο πήρε μόλις 7 πόντους από το δικό του με το bagel να έρχεται για τον Ρώσο φυσιολογικά φτάνοντας στο 2-0. 

Από εκεί και πέρα όμως ξεκίνησε η αντεπίθεση του Ιταλού ο οποίος αρχικά μείωσε σε 2-1 στηριζόμενο στο μοναδικό break του 3ου set (3-1), ενώ στο 4ο ο Σονέγκο πήγε να κάνει ακριβώς το ίδιο βρίσκοντας break νωρίς (1-0), με τον Ρούμπλεφ ωστόσο να αντιδρά γρήγορα ισοφαρίζοντας σε 3-3.

Το set οδηγήθηκε στο tie-break εκεί όπου και οι δύο παίκτες κρατούσαν το service τους μέχρι τον Σονέγκο να φτάνει πρώτος σε set-point (6/5), ενώ στη συνέχεια έκανε το μοναδικό mini-break (7/5) οδηγώντας το παιχνίδι σε 5ο set. 

Το decider ξεκίνησε με τους δύο παικτές να κάνουν από ένα μεγάλο hold, με το καθοριστικό break να έρχεται στο 8ο game και τον Σονέγκο να παίρνει προβάδισμα με 5-3 το οποίο και εκμεταλλεύτηκε ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 6-3 φτάνοντας στην πρόκριση.

Στη φάση των “16” ο Ιταλός θα αντιμετωπίσει τον επίσης Ρώσο, Κάρεν Χατσάνοφ που επικράτησε νωρίτερα του Θανάση Κοκκινάκη με 6-4, 6-1, 3-6, 7-6(5).

 


tennis24.gr