Εύκολα στα πρώτα δύο set, πιο δύσκολα στα επόμενα δύο, όμως η δουλειά έγινε για τον Κάσπερ Ρουντ, που επικράτησε του Γκιούλιο Ζεπιέρι με 6-3, 6-2, 4-6, 7-5 και προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Roland Garros.

Αυτή είναι η 5η φορά που στις 6 (συνολικές) συμμετοχές του στο 2ο Major της χρονιάς καταφέρνει ο 24χρονος Νορβηγός να βρεθεί στους “32”, που σημείωσε τη 2η διαδοχική του νίκη φέτος στο Παρίσι, και θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο είτε τον Τιάγκο Αγκούστιν Τιράντε, είτε τον Ζιζέν Ζανγκ.

Αναφορικά με το παιχνίδι, στο 1ο set ο Ρουντ σέρβιρε πρώτος, ξεκίνησε με 3/3 κερδισμένα games έχοντας και break στο ενδιάμεσο (3-0), ενώ στη συνέχεια διατήρησε την απόσταση ως έχει για να κάνει το πρώτο βήμα για τη νίκη (6-3).

Στο 2ο μέρος, ο Ιταλός σέρβιρε πρώτος, όμως ο No4 του κόσμου έκανε νέο σερί τριών κερδισμένων games, και απέκτησε και πάλι τα ηνία της αναμέτρησης (3-1). Ο Ζεπιέρι μείωσε ξανά με νέο service game, αλλά δεν είχε κάποια άλλη επιθετική λύση στη συνέχεια, και έτσι ο Νορβηγός ζευγάρωσε με ευκολία τα κερδισμένα set του (6-2).

Στο 3ο set όμως, με τον No129 της παγκόσμιας κατάταξης ξανά πρώτο από τη γραμμή του service, το παιχνίδι έγινε πλήρως ισορροπημένο, και μέχρι το 9o game ο Ιταλός κρατούσε στα χέρια του ένα ισχνό προβάδισμα (5-4). Στο αμέσως επόμενο, κατάφερε να επωφεληθεί από το διπλό break point του στο κρισιμότερο σημείο, και έτσι μείωσε τη διαφορά στα set (6-4).

Στην 4η και τελευταία στροφή του παιχνιδιού όμως, με το παιχνίδι και πάλι ισορροπημένο ως του δρόμου τα μισά (2-2), ο Ρουντ βρήκε ξανά τον τρόπο να σπάσει το service του αντιπάλου του, και εν συνεχεία να υπερασπιστεί με επιτυχία το δικό του, ώστε να βάλει τα θεμέλια της νίκης (4-2).

Μέχρι το 8ο game παρέμεινε στα ίδια επίπεδα η διαφορά (5-3), όμως ο 21χρονος Ιταλός απάντησε στο break και ισοφάρισε, δείχνοντας πως δεν εγκαταλείπει τη “μάχη” (5-5). Παρόλα αυτά, ο Ρουντ έφτασε στο 5ο break του στο 11ο game, και στο φινάλε έφτασε σε τριπλό match point για να κλείσει το ματς με επιτυχία (7-5).

 


tennis24.gr