Την πρόκριση για την προημιτελική φάση του Rome Masters πήρε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, κερδίζοντας τον Κάμερον Νόρι με 6-3, 6-4, μέσα σε μία ώρα και 30 λεπτά αγώνα, και περιμένει τον νικητή της αναμέτρησης Ρούνε-Ποπίριν, για να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του.

Ο 35χρονος Σέρβος ήταν πολύ καλός καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, κατάφερε να σπάσει το service του αντιπάλου του τρεις φορές, και δίκαια έφτασε στη νίκη, που του δίνει την πρόκριση για τελική 8αδα για 17η σερί χρονιά!

Παράλληλα, ο Νόλε φτάνει και στην 3η διαδοχική νίκη του επί του 27χρονου Βρετανού (3-0), ενώ στο Foro Italico μετρά πλέον 67 νίκες σε 77 αναμετρήσεις που έχει δώσει.

Αναφορικά με το ματς, στο 1ο set ο Τζόκοβιτς ήθελε να βάλει τις βάσεις για την κατάκτησή του από νωρίς, μιας και με σερί τριών κερδισμένων games απέκτησε ασφαλές προβάδισμα, έχοντας πετύχει στο ενδιάμεσο και το πρώτο του break (3-0).

Μετέπειτα, κανείς από τους δύο δεν βρήκε τον τρόπο να παραβιάσει το service του άλλου, και έτσι ο Σέρβος διατήρησε τη διαφορά και πήρε το πρώτο προβάδισμα για τη νίκη και την πρόκριση στα προημιτελικά (6-3).

Στο 2ο και τελευταίο μέρος, με βάση την έκβαση του αγώνα, πρώτος από τη γραμμή του service ξεκίνησε ο No13 του κόσμου, και το έκανε αρκετά καλά, όμως ο Νόλε απάντησε με love game για την ισοφάριση (40-0), και εν συνεχεία με το 2ο break του, αποκτώντας ξανά κεφάλι στο σκορ (2-1).

Άμεσα απάντησε ο Νόρι, που έσβησε το break (2-2), και μάλιστα κατάφερε να κρατήσει μοιρασμένες τις ισορροπίες μέχρι και το 8ο game (4-4), αλλά στο αμέσως επόμενο ο Τζόκοβιτς έκανε ξανά break, και μάλιστα χωρίς να χαρίσει πόντο στον Βρετανό από το ίδιο του το service (5-4).

Στο φινάλε, ο Νόλε είχε διπλό match point για τη νίκη, που εν τέλει πήρε με οριακό service game, και προκρίθηκε στον επόμενο γύρο της Ιταλικής διοργάνωσης, μετρώντας έως τώρα τρεις σερί νίκες.

 

ROME MASTERS MEN’S SINGLES DRAW | DOUBLES | OPP (-1h)






tennis24.gr