Για το στόχο του Νο1, αλλά και για την επιτυχία του Στέφανου Τσιτσιπά, μίλησε ο Κάσπερ Ρουντ στη χθεσινή συνέντευξη του Μόντε Κάρλο, λίγο μετά τον μεγάλο τελικό. Ο Νορβηγός φιναλίστ εκθείασε τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα, και είπε πως αξίζει να είναι στο Top-10.

“Προφανώς και δε μπορούμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω, αλλά πριν από ενάμιση χρόνο, όπως είπατε, ήμουν ίσως λίγους βαθμούς πολύ κοντά στο να τα καταφέρω, έπαιξα και στον τελικό του US Open, και πλησίασα αρκετά το No1 στον κόσμο.

Εκείνη η χρονιά για μένα ήταν φανταστική. Το 2023 ήταν λίγο απογοητευτικό, σε σύγκριση με το 2022, αλλά ερχόμενος το 2023 ήμουν προετοιμασμένος. Ήξερα ότι θα είναι δύσκολη χρονιά λόγω των πολλών βαθμών υπεράσπισης, και ήλπιζα ότι θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να τα καταφέρω.

Φέτος νιώθω ότι είμαι λίγο πιο πίσω στην κούρσα, παίζω λίγο πιο χαλαρά, αλλά δεν παίζω για να χάσω. Έχω καταφέρει μερικές φορές όταν το σκέφτομαι περισσότερα πράγματα από όσα πίστευα ότι ήταν δυνατά στην καριέρα μου, αλλά πάντα θες περισσότερα.

Προφανώς ένα Grand Slam ή ένα ATP 1000 τουρνουά είναι στους στόχους. Σήμερα μπόρεσα να παίξω έναν τελικό σε 1000άρι. Δε μπόρεσα να κερδίσω, οπότε θα συνεχίσω να κυνηγάω και να προσπαθώ να βελτιώνω πάντα το παιχνίδι μου.

Έχω κάνει μερικά μικρά βήματα, πιστεύω προς τη σωστή κατεύθυνση τους τελευταίους 6 μήνες, όσον αφορά το τένις, αλλά και σωματικά, και νομίζω ότι κάνουμε κάτι σωστά, και ελπίζω να συνεχίσουμε σε αυτή τη θετική τάση στην οποία βρίσκομαι.”

Για τον Τσιτσιπά, είπε: “Ο Στεφ έπαιξε πολύ καλά. Έπαιξε επιθετικά, ήταν φανταστικός με το forehand, αλλά έπαιξε καλά και με το backhand. Οπότε δεν έβρισκα κενά στο παιχνίδι του. Εγώ δεν έπαιξα αρκετά καλά. Είναι τόσο απλό. Είχα κάποιες ευκαιρίες στο 2ο set, αλλά αν δεν εκμεταλλεύεσαι τα BP σου, είναι δύσκολο να κερδίσεις.

Όταν παίζαμε μαζί στο παρελθόν, νομίζω πάντα κέρδιζε αυτός που έπαιζε πιο επιθετικά και καλύτερα με το forehand του. Και οι δυο προτιμάμε αυτή την πλευρά. Σήμερα όμως έπαιξε βαριά και καλά και από το backhand, οπότε δεν έβρισκα τρύπες. Ήμουν λίγο διστακτικός με το forehand στην αρχή, αστόχησα μερικές φορές. Σκεφτόμουν ότι έπρεπε να παίξω πιο χαλαρά, γιατί πήγαινα για το winner και πολλές φορές ήταν έξω.

Δεν είχα καλή ισορροπία σήμερα. Είχα ένα BP όπου πρώτα έκανα inside out forehand και μετά στην ευθεία και αστόχησα. Αυτό είναι απογοητευτικό, μακάρι να μπορούσα να κάνω ξανά αυτό το χτύπημα, ίσως έκανα κάτι διαφορετικά. Μπορώ, τουλάχιστον, να πω ότι το κυνήγησα, αλλά δυστυχώς δεν βρήκα στόχο.

Είχε κάποια προβλήματα τους τελευταίους 6-7 μήνες, είναι γνωστό αυτό. Βγήκε και από το Top-10 πριν μερικές εβδομάδες. Τώρα όμως, επιστρέφει εκεί που ανήκει. Το επίπεδό του είναι πολύ υψηλό όταν παίζει έτσι. Είναι ωραίο να τον βλέπεις ξανά στο Top-10.”



tennis24.gr