Πριν την έναρξη του Γαλλικού Όπεν, ελάχιστοι πίστευαν ότι ο Κάσπερ Ρουντ θα μπορέσει να προκριθεί στο δεύτερο συνεχόμενο τελικό του στο Παρίσι. Η φόρμα με την οποία πήγαινε στο δεύτερο Grand Slam ο Νορβηγός, δεν άφηνε πολλά περιθώρια αισιοδοξίας, ωστόσο ο 24χρονος άσος διέψευσε τα προγνωστικά και μετά τη σπουδαία νίκη και εμφάνιση επί του Αλεξάντερ Ζβέρεφ στο δεύτερο ημιτελικό της Παρασκευής, σφράγισε το ραντεβού με τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό της Κυριακής.

Ο Ρουντ θα αγωνιστεί στον 3ο τελικό του στα τελευταία 5 Grand Slam που έχουν παιχτεί και με την εμπειρία που έχει από τους προηγούμενους δύο τελικούς, θα προσπαθήσει για το θαύμα απέναντι στον Σέρβο που κυνηγάει τον 23ο Grand Slam της καριέρας του.

“Δεν πρέπει να σκέφτομαι πως πρέπει να κερδίσω αυτό το ματς. Το πρέπει είναι μια λέξη που πρέπει να αποφύγω” είπε ο Ρουντ ο οποίος δεν έχει κερδίσει ποτέ τον Τζόκοβιτς σε τέσσερις αγώνες.

“Προφανώς και στο ξεκίνημα του τουρνουά, αυτό σκέφτεσαι περισσότερο γιατί πρέπει να κερδίσεις και να προχωρήσεις στο τουρνουά. Τώρα, όμως, είμαι στον τελικό. Ήταν δύο σπουδαίες εβδομάδες και φυσικά θα πρέπει να τα δώσω όλα σε αυτό το ματς. Μερικές φορές παίζεις το καλύτερό σου τένις όταν δεν σκέφτεσαι πολύ. Όλα πηγαίνουν στον αυτόματο. Θα προσπαθήσω να βγω εκεί έξω γνωρίζοντας ότι θα είναι ένα μακρύ παιχνίδι, ένας μαραθώνιος και θα παίξω πόντο πόντο, δίνοντας ότι έχω. Θα δούμε πως θα πάει” πρόσθεσε ο Νορβηγός στη συνέντευξη Τύπου μετά το επιβλητικό 6-3, 6-4, 6-0 επί του Ζβέρεφ.

“Σήμερα όλα πήγαν πολύ καλά. Από το ξεκίνημα μέχρι τον τελευταίο πόντο, όλα λειτούργησαν υπέρ μου και είμαι πολύ χαρούμενος που κέρδισα αυτό το ματς. Αυτό το παιχνίδι και ο προημιτελικός, ήταν τα καλύτερά μου παιχνίδια στη χρονιά. Είναι καλή ώθηση ενόψει του τελικού. Ξέρω ότι θα πρέπει να παίξω το ίδιο καλά ή καλύτερα για να έχω ελπίδες” υπογράμμισε.

 




tennis24.gr