Με οδηγό το εξαιρετικό 1ο service, ο Εμίλ Ρουσουβόρι επικράτησε του Γιανίκ Σίνερ με 6-3, 6-4 μετά από μία ώρα και 21 λεπτά και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Libema Open όπου και θα αντιμετωπίσει τον Τάλον Χρίσκπορ για μία θέση στον τελικό.

Ο 24χρονος Φινλανδός κέρδισε για πρώτη φορά τον No9 του κόσμου, έχοντας χρειαστεί και δύο break στην αναμέτρηση, ένα σε κάθε σετ, ενώ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση έχοντας 100% κερδισμένων πόντων πίσω από το πρώτο service (29/29).

Στις on court δηλώσεις του μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο Ρουσουβόρι στάθηκε στην εξαιρετική εμφάνισή του, ενώ αναγνώρισε και την αξία του αντιπάλου του, δεδομένου το πόσο δύσκολο ήταν για εκείνο να επικρατήσει για πρώτη φορά στα μεταξύ τους.

“Ήταν μια εξαιρετική εμφάνιση συνολικά. Είναι ένας εξαιρετικός παίκτης ο Σίνερ. Πριν από αυτό ήμουν στο 0-5 εναντίον του.

Είναι ένα δύσκολο ματς, και πάντα είναι ζόρικο να τον ακολουθείς στον αγώνα, όμως έδωσα τα πάντα και σήμερα, έπαιξα πολύ καλά και μπόρεσα να πάρω τη νίκη, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος”.


tennis24.gr