Όλα αυτά συνέβησαν στο γυμναστήριο στο χωριό Βισαλτία στις Σέρρες. Ο 10χρονος κάνει άσεμνες κινήσεις με το κουταβάκι στα χέρια του και γελάει με τον φίλο του, όσο το σκυλάκι υποφέρει στα χέρια του.

Το ανήλικο παιδί κρατάει με μίσος το κουτάβι από τον λαιμό, το πετάει κάτω στο στρώμα, του πατάει το κεφάλι και το κλωτσάει και παριστάνει ότι κάνει σεξουαλικές πράξεις μεταξύ του ιδίου και των κουταβιών αλλά και των κουταβιών μεταξύ τους. Όσο το σκυλάκι φαίνεται ανήμπορο να αντιδράσει, το παιδί αυτό το αρπάζει και το ξαναπετάει στον αέρα σαν να είναι ένα άψυχο ον.

Το σοκαριστικό βίντεο κυκλοφόρησε στα σόσιαλ μίντια και άμεσα έγινε σχετική καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα Σερρών. Μέσα σε αυτό το εγκαταλελειμμένο γυμναστήριο σε χωριό των Σερρών, φαίνεται να υπάρχουν στοιβαγμένα συνολικά 7 κουτάβια, οι αστυνομικοί όμως εντόπισαν μόνο τα 3 που μεταφέρθηκαν άμεσα σε κτηνίατρο.

Όταν στο σημείο έσπευσαν άνδρες της ΕΛ. ΑΣ μετά από καταγγελία, βρήκαν μόνο τα τρία κουτάβια, ενώ στο βίντεο φαίνονται 7 κουτάβια. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ενδεχομένως τα 4 κουταβάκια που δεν υπήρχαν πλέον στον χώρο, δεν τα κατάφεραν και πέθαναν.

Παρά την κακοποίηση που φαίνεται να έχουν υποστεί, τα κουταβάκια δεν έφεραν κανένα τραύμα πάνω τους.

Ο εισαγγελέας έχει ενημερωθεί ενώ η μητέρα του ενός παιδιού φαίνεται πως κλήθηκε να καταθέσει, καθώς δεν διαμένει στο χωριό μαζί με το παιδί της. Το βίντεο της φρίκης έχει φτάσει στα χέρια εισαγγελέα, με τα δύο ανήλικα αγόρια να έχουν ταυτοποιηθεί.

Η διευθύντρια του Zero Stray Academy, Σταματίνα Σταματάκου, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το περιστατικό.

«Νομίζω ότι αυτά τα παιδιά δεν το έχουν δει καν σαν παιχνίδι, γιατί παιχνίδια είχαμε όταν ήμασταν μικροί, και μπορώ να σας πως ότι έχω ζήσει πολλές κακοποιήσεις ζώων, και στα κυνοκομεία της Σπάρτης, και έχω δει πολλά. Αυτό που είδα δεν μπορούσα να το αντέξω. Όταν βλέπεις παιδιά να κακοποιούν ζώα είναι ό,τι πιο απελπιστικό υπάρχει, νιώθω ότι έχουμε αποτύχει. Από τα  κουτάβια, βρέθηκαν μόνο τα 3, τα άλλα προφανώς δεν τα κατάφεραν, γιατί με τέτοια κακοποίηση, προφανώς και δεν ζουν. Μιλάμε για βάναυση κακοποίηση», ανέφερε αρχικά.

«Πιθανώς ένα τέτοιο παιδί είναι επικίνδυνο για όλους. Κάτι έχει γίνει με αυτό το παιδί», συμπλήρωσε η κ. Σταματάκου.

Η διευθύντρια του CSI Institute, Κέλλυ Ιωάννου μίλησε επίσης στο MEGA, για το περιστατικό.

«Η τυπολογία των κατά συρροή δολοφόνων, τα πρώτα σημάδια που εμφανίζουν οι κατά συρροή δολοφόνοι είναι η κακοποίηση ζώων. Οπότε όταν το βλέπω αυτό ως άνθρωπος σοκάρομαι και ως επιστήμονας για το πού βαδίζουμε. Δεύτερον, το κομμάτι της μαγνητοσκόπησης έρχεται και δυναμιτίζει την ήδη παραβατική συμπεριφορά που μπορεί να έχουν τα παιδιά. Μιλάμε για παιδιά που μπορεί να προέρχονται από δυσλειτουργία περιβάλλοντα, να υπάρχουν οι παράγοντες κινδύνου για να οδηγηθούν σε τέτοιους είδους παραβατικές πράξεις», τόνισε η κ. Ιωάννου.

Και πρόσθεσε: «Το κομμάτι της τεχνολογίας έρχεται να το ενισχύσει αυτό και να τους δείξει ότι «κοίτα τι κάνουμε εδώ, είμαστε μάγκες». Το έχουμε δει με όπλα, με ληστείες, με επιθέσεις με μαχαίρια, και κανένας δεν έχει γυρίσει να πει «γιατί δεν υπάρχει αυτό;», και αν το έχει κάνει, κοιτάμε τα επιφανειακά πράγματα. Φταίει ο covid; Δεν έχουμε πει ποτέ ότι τα παιδία έχουν μεγαλώσει σε κρίση. Πρέπει από πολύ νωρίς να γίνει έγκαιρη παρέμβαση από ψυχολόγους, άλλα ένας ψυχολόγος από μόνος του δεν μπορεί να λύσει μία τέτοια κατάσταση όταν το περιβάλλον και η κοινωνία δεν λειτουργούν. Δεν θέλω να προσβάλω κανέναν, αλλά είμαστε πολύ πίσω ως κοινωνία, και ακόμα και όταν γίνεται αυτό το βήμα δεν ελέγχει κανείς την επαναξιολόγηση του εκάστοτε περιστατικού».megatv.com