Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος «τρέχει» στη Σκιάθο το πρώτο Sfairopoulos Basketball Camp και μέσα σε αυτό αποκαλύφθηκε μια όμορφη ιστορία με δύο παιδιά, μόνιμοι κάτοικοι της Γερμανίας.

Συγκεκριμένα η ιστορία αφορά δύο αδέρφια. Τον 13χρονο Φίλιππο και τον 11χρονο Αριστοτέλη.

Δύο παιδιά που μένουν μόνιμα στη Γερμανία και είδαν τις διακοπές τους στη Σκιάθο, εντελώς ξαφνικά και χωρίς να το έχουν προγραμματίσει, να συνδυάζονται με πολύ μπάσκετ, όμορφες γνωριμίες και ξεχωριστές εμπειρίες, τις οποίες αποκόμισαν από την εντελώς τυχαία συμμετοχή τους στο camp.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της το «Sfairopoulos Basketball Camp» αναφορικά με την ιστορία «το τι ακριβώς συνέβη, μας το εξήγησε ο πατέρας των δύο παιδιών, Αθανάσιος Ρουμελιώτης. Μόνιμος κάτοικος Γερμανίας, στην πόλη του Άαχεν, επέλεξε φέτος για τις διακοπές της οικογένειας τη Σκιάθο, την οποία μάλιστα επισκέφθηκαν για πρώτη φορά.

Στη διάρκεια της βόλτας που έκαναν στην πρώτη τους ημέρα στη Σκιάθο, είδαν τις αφίσες που υπήρχαν στο νησί για το καμπ, αλλά και δύο ανθρώπους να κάνουν διάφορες ετοιμασίες στο ανοιχτό γήπεδο που είναι στο λιμάνι. «Ρώτησα τα παιδιά εάν θα ήθελαν να παίξουν μπάσκετ και πήγα να μάθω ορισμένα πράγματα, χωρίς να ξέρω όμως με ποιον μιλάω. Συστηθήκαμε με τον Γιάννη (Σφαιρόπουλο) και τον Βασίλη (Γεραγωτέλλη), πήρα την απόφαση να πάνε τα παιδιά στο καμπ, αλλά από την άλλη, σαν γονέας, σκεφτόμουν τι κάνω, που στέλνω τα παιδιά, σε κάτι που δεν το ήξερα.

Το ίδιο βράδυ, αναζήτησα ορισμένα πράγματα στο διαδίκτυο και έπαθα πλάκα. Ένας τόσο σημαντικός άνθρωπος και προπονητής θα ασχολούνταν με τα παιδιά μου. Που να το φανταστώ», μας είπε ο Αθανάσιος Ρουμελιώτης και πρόσθεσε: «Τα παιδιά μου γεννήθηκαν στη Γερμανία και δεν μιλούν καλά Ελληνικά. Τα πρόσεξαν όμως πολύ και τους ευχαριστώ. Ο κ.Σφαιρόπουλος είναι ένας εκπληκτικός άνθρωπος. Δεν τον ενδιέφερε αν τον ήξερα ή όχι. Τώρα όμως είμαι ένας μεγάλος φαν του. Τα παιδιά μου ένιωσαν αγάπη, σεβασμό, βρήκαν άκρη με την μπασκετική γλώσσα και νομίζω ότι κέρδισαν πολλά σε νοοτροπία, στο μπάσκετ και όλο αυτό ήταν ένα μεγάλο δώρο και για μένα».gazzeta.gr