O Βρετανός και Νο142 του κόσμου Λίαμ Μπρόουντι σημείωσε τη μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του επικρατώντας του Κάσπερ Ρουντ με 6-4, 3-6, 4-6, 6-3, 6-0 μετά από 3,5 ώρες παίρνοντας την πρόκριση για τον 3ο γύρο του Wimbledon για 2η σερί χρονιά. 

Ο Μπρόουντι έδειξε συνέπεια και υπομονή στο παιχνίδι του, ακόμα κι όταν βρέθηκε ένα set πριν το αποκλεισμό και μετά από ένα τεράστιο σερί 12-3 στα τελευταία 2 set κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στον Νορβηγό που έδειχνε να καταρρέει στο 5ο set. 

Ο Ρουντ ξεκίνησε με break στο παιχνίδι του κεντρικού court (3-1), όμως από εκείνο το σημείο και μετά ο Μπρόουντι κατέκτησε τα 5 από τα 6 επόμενα games και παράλληλα και το set κάνοντας το 1-0, με τον Ρουντ να έχει φτάσει τα 17 αβίαστα λάθη! 

Όπως και στο 1ο έτσι και στο 2ο set ο Ρουντ βρήκε πρώτος break στο ίδιο χρονικό σημείο (3-1), όμως αυτή τη φορά κατάφερε να το διατηρήσει μέχρι το τέλος του set ισοφαρίζοντας σε 1-1. 

Στο 3ο set οι δύο παίκτες κρατούσαν με σχετική ευκολία το service τους, με τον Ρουντ όμως να “χτυπάει” στο κατάλληλο σημείο και με break να κάνει το 5-4 παίρνοντας τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το set κάτι που έκανε μετά από 3 set-points και δύο σβησμένα break-points και με 6-4 πήρε προβάδισμα με 2-1. 

Η συνέχεια όμως ήταν εφιαλτική για τον Ρουντ. Ο Μπρόουντι με break και δύο hold έκανε το 3-0 στο 4ο set, με τον Ρουντ να μην μπορεί να βρει λύσεις στο εξαιρετικό service του Βρετανού, ο οποίος και με 6-3 ισοφάρισε σε 2-2. 

Στο decider set το service του Ρουντ δεν εμφανίστηκε ποτέ στο κεντρικό court με τον Νορβηγό να παίρνει μόλις 8 πόντους από το service του, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο Μπρόουντι φτάνοντας σε 3 break ολοκληρώνοντας τον θρίαμβο αλλά και την πρόκριση στους “32” εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Ντένις Σαποβάλοφ που με τη σειρά του επικράτησε του Γκριγκουάρ Μπαρέρ με 6-3, 6-4, 7-6(7).

WIMBLEDON SINGLES MEN’S DRAW | DOUBLES | OOP (-2h)




tennis24.gr