Εύκολη επικράτηση του Στέφανου Τσιτσιπά απέναντι στον Ρίνκι Χιτζικάτα, κερδίζοντάς τον με 6-4, 6-2 μέσα σε 82 αγωνιστικά λεπτά, στο πλαίσιο της πρεμιέρας του στο Rolex Shanghai Masters, για να προκριθεί στον 3ο γύρο της διοργάνωσης.

Αυτή είναι η πρώτη φετινή νίκη του 25χρονη Έλληνα τενίστα στο ασιατικό Tour, μιας και προερχόταν από τον πρόωρο αποκλεισμό στο Πεκίν, αλλά και πρώτη μετά τη νικηφόρα πρεμιέρα του στο US Open, κόντρα στον Μίλος Ράονιτς (6-2, 6-3, 6-4).

Ο Στέφανος είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και στα 2 set, δε μείωσε την απόδοσή του ακόμα και όταν ο 2χρονος Αυστραλός του πήρε πίσω το break στα μέσα του 1ου μέρους, και με βασικά “όπλα” του το service αλλά και τα λίγα λάθη, έφτασε στην καθαρή επικράτηση.

Είναι η 4η φορά που θα αγωνιστεί στον 3ο γύρο της διοργάνωσης, και παράλληλα προσθέτει σημαντικούς βαθμούς τόσο στην παγκόσμια κατάταξη, όσο και στο ATP Race, μιας και θέλει να “κλειδώσει” σύντομα την πρόκριση για τα ATP Finals του Τορίνο (12-19/11).

Στα μεταξύ τους παιχνίδια, ο No6 του κόσμου επικρατεί για 2η φορά φέτος του Χιντζικάτα, μετά την πρώτη τους συνάντηση στη Μελβούρνη για το Australian Open (6-3, 6-0, 6-2). Ο Αυστραλός προερχόταν από τα προκριματικά και ολοκλήρωσε εδώ το ταξίδι του, ενώ ο Στέφανος δίνει “ραντεβού” με έναν εκ των Μπότιτς Βαν Ντε Ζάντσχουλπ και Ούγκο Αμπέρ στους “32”.

Το ματς:

Σχετικά με την εξέλιξη του παιχνιδιού, ο Στέφανος τέλειωσε τις προσπάθειές του με 20 winners, εκ των οποίων οι 15 ήταν στο forehand του, ενώ μέτρησε και τέσσερις άσους. Σημείωσε 16 αβίαστα, αλλά και ένα διπλό σφάλμα, και βρέθηκε σε καλή μέρα από το 1ο service του, έχοντας 76% σε κερδισμένους πόντους (31/41).

Αντίθετα, ο Χιτζικάτα είχε 12 winners, έβγαλε τρεις άσους, αλλά του κόστισαν τα 21 αβίαστα λάθη, την ώρα που και αυτός είχε μόλις ένα διπλό σφάλμα. Δεν πήρε πολλά τόσο από το 1ο service του (52%, 25/48), όσο και από το 2ο (44%, 4/9), και κατάφερε να σώσει 5/9 BP του Έλληνα τενίστα.

Στο 1ο set, ο Αυστραλός ξεκίνησε πρώτος να σερβίρει και πήρε το πρώτο ισχνό προβάδισμα, σώζοντας διπλό BP (1-0), αλλά ο Τσιτσιπάς απάντησε με δική του υπεράσπιση, έχοντας γλιτώσει και ο ίδιος από διπλή “απειλή” του Χιτζικάτα για break (1-1).

Στη συνέχεια ο Στέφανος επέστρεψε από το εις βάρος του 30-0 και με την πρώτη ευκαιρία έσπασε το service του αντιπάλου του (2-1), ενώ με love game μεγάλωσε τη διαφορά (3-1).

Μέχρι το 6ο game η απόσταση παρέμεινε στα ίδια επίπεδα (4-2), για να επιστρέψει στη διεκδίκηση του set ο Χιτζικάτα έπειτα από ένα μεγάλης διάρκειας hold, αλλά και παίρνοντας πίσω το αρχικό break του Τσιτσιπά (4-4).

Η χαρά του όμως δεν κράτησε για πολύ, αφού ο Στέφανος εκμεταλλεύτηκε το επόμενο BP του για να πάρει εκ νέου τα ηνία, και να σερβίρει σωστά στο φινάλε για το 1-0 (6-4).

Στο 2ο set, μέχρι το 4ο game παρέμεναν οι ισορροπίες στο παιχνίδι, καθώς αμφότεροι ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί από το service τους (2-2), όμως στη συνέχεια ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας βρέθηκε σε τριπλό BP και δεν άφησε την ευκαιρία να φύγει ανεκμετάλλευτη (3-2).

Διεύρυνε και πάλι το προβάδισμά του με εύκολη υπεράσπιση του service του (4-2), και στον επίλογο του ματς ο Στέφανος έκανε ξανά break (5-2), και με τριπλό MP ολοκλήρωσε με επιτυχία τις προσπάθειές του (6-2).

SHANGHAI MASTERS SINGLES DRAW | DOUBLES | OPP (+5h)





tennis24.gr