Ο Γιάνικ Σίνερ ετοιμάζεται για την πρεμιέρα του στο φετινό Madrid Open, με τον Ιταλό να βρίσκεται στο Νο1 του ταμπλό σε ATP Masters 1000 για πρώτη φορά στην καριέρα του, μετά την απόσυρση του Νόβακ Τζόκοβτις. 

Ο Νο2 του κόσμου μίλησε με σεβασμό για τον Σέρβο και τον Κάρλος Αλκαράθ, ξεκαθάρισε ότι έχει ξεπεράσει τα όσα έγιναν στον ημιτελικό του Μόντε Κάρλο κόντρα στον Στέφανο Τσιτσιπά, ενώ ξεκαθάρισε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ένας μεγάλος στόχος για εκείνον. 

“Αισθάνομαι πολύ καλά και χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, καθώς πέρσι δεν κατάφερα να παίξω. Είναι ένα πολύ ιδιαίτερο τουρνουά και ελπίζω να μπορέσω να παίξω σε υψηλό επίπεδο το οποίο για μένα είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Θα δούμε πως θα πάει.”, είπε στη συνέντευξη Τύπου ο Σίνερ. 

Για τον ημιτελικό του Μόντε Κάρλο ο Ιταλός τόνισε: “Όπως είπα από την πρώτη στιγμή όλοι μπορούν να κάνουν λάθη, αυτό είναι όλο. Είναι σαφές ότι θα ήθελα να ήμουν στο court την Κυριακή παρά στο σπίτι μου, αλλά υπάρχουν και πολύ χειρότερα πράγματα στη ζωή από κάτι τέτοιο. Ήταν κάτι που το ξεπέρασα την επόμενη ημέρα.”

Για το αν το Νο1 του ταμπλό του προκαλεί πίεση: “Σίγουρα είναι μεγάλη ευχαρίστηση αν και από την άλλη δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Είμαι εδώ για να καταλάβω λίγο καλύτερα το τένις μου στο χώμα. Εδώ στη Μαδρίτη οι συνθήκες είναι κάπως διαφορετικές σε σύγκριση με τα άλλα τουρνουά, επειδή παίζουμε σε υψόμετρο, η μπάλα πάει αρκετά γρήγορα, όμως νομίζω ότι το παιχνίδι μπορεί να προσαρμοστεί πολύ καλά κάτω από αυτές τις συνθήκες.”

Για το τι θυμάται από την πρώτη φορά που είδε τον Ναδάλ: “Η πρώτη μου ανάμνηση ήταν 14-15 ετών όταν τον είδα στη Ρώμη να κάνει προπόνηση. Ήταν η πρώτη μου φορά που τον έβλεπα από κοντά και ήταν κάτι απίστευτο. Είναι ακόμα ο ίδιος. Το πάθος του τον κρατάει οπότε είναι υπέροχο να μπορώ να τον βλέπω ακόμα.”

Για το αν θεωρεί ότι είναι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου αυτή τη στιγμή, παρά το γεγονός ότι ο Τζόκοβιτς είναι Νο1: “Είναι δύσκολη ερώτηση να απαντηθεί. Πάντα κοιτάμε το σήμερα και μερικές φορές αυτό είναι καλό, άλλες όχι. Δεν νομίζω ότι μπορώ να συγκρίνω τον εαυτό μου με τον Τζόκοβιτς και όλα αυτά που έχει κάνει στο τένις. Έχω πολύ σεβασμό προς εκείνον, όλως σέβομαι πολύ και τον Κάρλος, ο οποίος έχει κερδίσει περισσότερα πράγματα από εμένα. Έχω πολύ σεβασμό και για τους δύο. Εγώ προσπαθώ να παίξω τένις, να μπορώ να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και να μπορώ να πετύχω.”

Για τους στόχους του το 2024: “Είναι ξεκάθαρο ότι οι Ολυμπιακοί ζώνες είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός για μένα. Δεν μπόρεσα να παίξω στους προηγούμενους (Τόκιο), οπότε είμαι χαρούμενος που θα συμμετάσχω σε μια διοργάνωση που θα συγκεντρώσει τόσους πολλούς αθλητές. Πιστεύω ότι θα δούμε ένα πολύ ωραίο τουρνουά.”

Ο Σίνερ θα ξεκινήσει στο Madrid Open από τον 2ο γύρο εκεί όπου θα αγωνιστεί κόντρα είτε στον Λορέντσο Σονένγκο, είτε με παίκτη από τα προκριματικά.



tennis24.gr