Για την έως τώρα πορεία του στο Wimbledon, αλλά και για τον επερχόμενο ημιτελικό κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς μίλησε ο Γιανίκ Σίνερ στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, λέγοντας κατά βάση πως γνωρίζει τη σπουδαιότητα του συγκεκριμένου γύρου στη διοργάνωση, ενώ ευελπιστεί να μείνει προσηλωμένος στο πλάνο του για να κάνει την έκπληξη.

“Σίγουρα, σωματικά έχω βελτιωθεί. Είμαι πολύ πιο δυνατός. Μπορώ να μείνω στο γήπεδο για πολλές ώρες χωρίς να υποφέρω. Και διανοητικά επίσης, πας στο κορτ με καλύτερη ψυχολογία, γνωρίζοντας ότι είσαι Top-10 παίκτης. Είναι λίγο διαφορετικό. Μπορεί να είσαι φαβορί τις περισσότερες φορές στο γήπεδο, μέχρι ένα σημείο όμως.

“Νομίζω ότι και από πλευράς παιχνιδιού αισθάνομαι καλύτερα. Αν πρέπει να παίξω το slice, μπορώ να το κάνω χωρίς να το σκεφτώ. Πριν ήταν πάντα λίγο διαφορετικά. Μπορώ να πάω στο φιλέ γνωρίζοντας ότι έχω καλά βολέ. Έχω κάποια καλά πράγματα τώρα στο παιχνίδι μου και ελπίζω να το χρησιμοποιήσω με τον σωστό τρόπο”.

“Είναι μια από τις πιο σκληρές, αν όχι η πιο σκληρή, πρόκληση που θα μπορούσα να έχω. Όπως είπα και πριν, είναι ένα Grand Slam. Είναι ένας πολύ σημαντικός γύρος οι ημιτελικοί. Έχει κερδίσει 23 Grand Slam. Κέρδισε στην Αυστραλία, κέρδισε στο Παρίσι. Θα παίξει με μεγάλη αυτοπεποίθηση”.

“Θα είναι δύσκολο, αλλά προφανώς θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Πέρυσι έπαιξα έναν πολύ καλό αγώνα εναντίον του. Το έχω μάθει. Ελπίζω να μπορώ να το δείξω και στο γήπεδο. Θα μείνω και θα επικεντρωθώ στο πλάνο μου, και ελπίζω να το εκτελέσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ας δούμε λοιπόν.”




tennis24.gr