Η αλλαγή πορείας και η μοιραία διαδρομή των 4 χιλιομέτρων κάτω από τον καυτό ήλιο, μέσα από πυρακτωμένους βράχους.

Ο άτυχος παρουσιαστής του BBC βρέθηκε νεκρός, τέσσερις ημέρες μετά, σε ύπτια θέση με το αριστερό χέρι στο στήθος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βίντεο από την κάμερα ασφαλείας του beach bar στην Αγία Μαρίνα, στην περίφραξη του οποίου εντοπίστηκε η σορός του 67χρονου, έχει καταγράψει όλη την πορεία του Μάικλ Μόσλει, τη δυσκολία με την οποία περπατούσε μέχρι και τη στιγμή της κατάρρευσής του.

Το βίντεο παραδόθηκε στις αστυνομικές Αρχές.

Η μοιραία διαδρομή των 4 χιλιομέτρων

Ο Mάικλ Μόσλεϊ φεύγει στη 13.30 το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης από την παραλία του Αγίου Νικολάου, αφήνοντας πίσω τη γυναίκα του. Θα επέστρεφε με τα πόδια στο σπίτι τους στο Γιαλό.

Δεν έχει μαζί το κινητό του τηλέφωνο. Περνά ένα δύσβατο μονοπάτι και ένα τέταρτο μετά φτάνει στο Πέδι.

Δύο λεπτά μετά στη 13:52 κάμερα τον καταγράφει να κατευθύνεται προς την Αγία Μαρίνα προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που έπρεπε κανονικά να ακολουθήσει.

Στις 14:02 εκείνο το μεσημέρι, στην αρχή του μονοπατιού, καταγράφεται ζωντανός, αλλά εξαντλημένος από την αφόρητη ζέστη.

Μιάμιση ώρα μετά ο 67χρονος έχει καταγραφεί να κατεβαίνει την βραχώδη πλαγιά. Αρκετές φορές χάνει την ισορροπία του και πέφτει, ωστόσο καταφέρνει και σηκώνεται.

Είκοσι λεπτά αργότερα καταρρέει δίπλα στο φράχτη του beach bar στην Αγία Μαρίνα, δέκα μέτρα από τη θάλασσα.

«Το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας δεν έχει δοθεί στην δημοσιότητα. Αλλά το έχουν δει δημοσιογράφοι από το Press Association και ντόπιοι δημοσιογράφοι. Όλοι είμαστε σίγουροι πως είναι αυθεντικό. Δείχνει τις τελευταίες στιγμές του Μάικλ Μόσλει καθώς κατεβαίνει από τον λόφο», είπε ανταποκριτής του BBC.

«Είμαι συγκλονισμένη που έχασα τον Μάικλ, τον υπέροχο, αστείο, ευγενικό και λαμπρό σύζυγό μου. Αισθάνομαι τόσο τυχερή που έχω τα παιδιά μας και τους καταπληκτικούς μου φίλους», είπε η σύζυγος του δημοσιογράφου.

Από την ιατροδικαστική εξέταση δεν προέκυψαν κακώσεις που να παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια.

Έρευνες δίχως αποτέλεσμα

Λιμενικό, αστυνομία, πυροσβεστική και εθελοντές ερευνούσαν επί 93 ώρες, δίχως ωστόσο να καταφέρουν να τον εντοπίσουν. Η σορός του 67χρονου εντοπίστηκε τελικά χάρη στη παρατηρητικότητα του εικονολήπτη της ΕΡΤ, που διέκρινε μια περίεργη αντανάκλαση δίπλα στο beach bar.

Σύμφωνα με τις Αρχές το επικρατέστερο σενάριο είναι ο Μόσλεϊ να έχασε τον προσανατολισμό του και να προχώρησε προς την αντίθετη πλευρά από εκείνη που ήθελε.

Στα δύσβατα μονοπάτια που οδηγούν στην παραλία της Αγίας Μαρίνας.

Τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής έκθεσης

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, η σορός τους Μάικλ Μόσλεϊ είναι σε προχωρημένη σήψη, κάτι που καθιστά δύσκολο το να βρεθεί η αιτία θανάτου.

Μέχρι στιγμής η αιτία παραμένει απροσδιόριστη.  Αναμένεται να γίνουν περισσότερες εξετάσεις ωστόσο, αποκλείεται η εγκληματική ενέργεια.

Η ώρα θανάτου είναι περίπου στις 4 το μεσημέρι ενώ από την στάση στην οποία βρέθηκε προκύπτει πως προσπάθησε να βάλει το χέρι του σε κάποιο σημείο και εκεί έπεσε.



megatv.com