«Η πρώτη σκέψη που πέρασε από το μυαλό μου όταν ανέλαβα τη δουλειά ήταν πως η Ίντερ μου ζήτησε να πάω την ομάδα στα νοκ άουτ και στη φάση αυτή για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια» ήταν το σχόλιο του Ιντσάγκι μετά την πορεία – όνειρο της ομάδας του. Ο Ιταλός πέτυχε, κάτι που δεν μπόρεσαν να κάνουν οι προκάτοχοί του, Κόντε και Σπαλέτι. Η Ίντερ δεν πήρε το Πρωτάθλημα πέρυσι για να καταλήξει αυτό στη Μίλαν. Τώρα όμως πήρε την εκδίκησή της μέσω του Champions League. «Θα πάμε στην Κωνσταντινούπολη σκ@@@οι», έγραφε ένα πανό των οργανωμένων της Ίντερ. Η λέξη «Merde» είχε γραφτεί σε κόκκινο και μαύρο φόντο για… πικάρισμα στη Μίλαν.

Ο Λαουτάρο Μαρτίνες ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών και των σκόρερ με τη Μίλαν (στο 2ο παιχνίδι). «Είχα στο πλάνο μου να κάνω μία επέμβαση στον αστράγαλό μου γιατί είχα πρόβλημα», είχε πει ο Αργεντινός: «Στη διάρκεια του Μουντιάλ, έκανα ενέσεις για να συνεχίζω να παίζω». Αυτοί του οι πόνοι έγιναν χαρά.

Ο Ιντσάγκι δεν μπορούσε να το πιστέψει: «Μετά την ισοπαλία που είχαμε φέρει υπήρξε κάποια απογοήτευση. Δεν σταθήκαμε πολύ τυχεροί στην κλήρωσή μας (σε όμιλο με Μπαρτσελόνα και Μπάγερν). Πήγαμε στην έδρα της Πλζεν (για τον δεύτερο αγώνα του ομίλου, μετά από μια ήττα εντός έδρας (από την Μπάγερν), γνωρίζοντας ότι αν δεν νικούσαμε μπορεί να μην περνάγαμε καν τον όμιλό μας». Και όμως η Ίντερ είναι εδώ. Με επιστροφή στον τελικό του Champions League μετά από διάστημα 13 ετών.

Είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς σωστά ένα τέτοιο επίτευγμα. Ο Ιντσάγκι έχει κάνει πολλά πράγματα με λιγότερα… εφόδια. Έχασε τον Ιβάν Πέρισιτς το περασμένο καλοκαίρι όταν ο παίκτης πήγε στην Τότεναμ. Στη συνέχεια είδε τους Πάουλο Ντιμπάλα και Γκλέισον Μπρέμερ να επιλέγουν άλλες ομάδες στην Ιταλία.

Ο Σκρίνιαρ θα του φύγει ως ελεύθερος. «Ο Ινβερνίτζι ήταν ο μόνος Ιταλός που οδήγησε την Ίντερ σε τελικό Ευρωπαϊκού Κυπέλλου», είχε επισημάνει ο Ιντζάγκι. Ναι αυτό έγινε πριν από περισσότερα από 50 χρόνια. Άρα, ο Ιντζάγκι έχει κάθε δικαίωμα να νιώθει και να είναι περήφανος.

Περήφανος πάνω απ’ όλα για τις συνθήκες που είχε και που αντιμετώπισε. Η Ίντερ ξόδεψε υπερβολικά μεγάλα ποσά τα δύο χρόνια του Κόντε. Έσπασε 2 φορές το ρεκόρ μεταγραφών του συλλόγου με περιπτώσεις όπως των Μπαρέλα και Λουκάκου.



gazzeta.gr