Στέφανος Τσιτσιπάς και Κάσπερ Ρουντ θα διεκδικήσουν την Κυριακή (16:00 GR) τον τίτλο του 117ου Rolex Monte-Carlo Masters με τον Έλληνα τενίστα να είναι μια νίκη μακριά από τον 3ο τίτλου του στο Μονακό (και γενικά σε ATP Masters 1000) και τον Νορβηγό μια ανάσα από το παρθενικό του Masters στην 2η προσπάθεια μετά τον τελικό του 2022 στο Miami Open απέναντι στον Κάρλος Αλκαράθ. 

Τόσο ο Τσιτσιπάς όσο και ο Ρουντ προέρχονται από δύο τεράστιες νίκες στα ημιτελικά, αποκλείοντας τον Νο2 και τον Νο1 του κόσμου αντίστοιχα, με τον δις φορές πρωταθλητή στο Μόντε Κάρλο Τσιτσιπά να έχει παραχωρήσει μόλις ένα set στο τουρνουά (αυτό με τον Σίνερ στον ημιτελικό) και τον Ρουντ δύο σε προημιτελικά (Αμπέρ) και ημιτελικά (Τζόκοβιτς). 

Αν ρίξουμε μια ματιά στα στατιστικά, τα οποία έχουν πάντα το δικό τους ενδιαφέρον, θα δούμε ότι ο τελικός αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον κι αυτό γιατί οι διάφορες μεταξύ των δύο φιναλίστ είναι οριακές στις περισσότερες κατηγορίες με τον Τσιτσιπά να έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα. 

Ο Ρουντ, ο οποίος έχει καθίσει στο court αυτήν την εβδομάδα 6 ώρες και 56 λεπτά, σε αντίθεση με τον Τσιτσιπά που έχει αγωνιστεί συνολικά 8 ώρες και 13 λεπτά, κάτι που είναι λογικό καθώς ξεκίνησε από τον 1ο γύρο, έχει σημειώσει συνολικά 17 άσους έναντι 21 του Τσιτσιπά, ενώ είναι λίγο καλύτερος στα περασμένα πρώτα service με το ποσοστό του να φτάνει το 60%, ενώ του Τσιτσιπά στο 58%. 

Ο Νορβηγός σερβίρει οριακά καλύτερα στο δεύτερο service από τον Τσιτσιπά (57% – 56%), έχει καλύτερες επιστροφές στο πρώτο service (40% – 39%), ενώ στο Μονακό είναι και καλύτερος breaker με ποσοστό 46%, έναντι 42% του Τσιτσιπά. 

Από τη μεριά του ο Τσιτσιπάς παρουσιάζεται καλύτερος πίσω από τους κερδισμένους πόντους στο πρώτο service (73.2%-72.9%), έχει καλύτερο ποσοστό στα holds (86%-84%), αλλά και στα σωσμένα break-points (71%-53%), ενώ έχει και καλύτερο ποσοστό στις επιστροφές στο δεύτερο service του αντιπάλου (51%-49%). 

Το σίγουρο είναι ότι στον τελικό του Μόντε Κάρλο θα δούμε τους δύο κορυφαίους παίκτες του χώματος των τελευταίων τεσσάρων ετών, με τον Ρουντ να μετράει 98 (98-27) νίκες στη χωμάτινη επιφάνεια και τον Τσιτσιπά να είναι δεύτερος στη σχετική λίστα με 73 (73-17) κάτι που θεωρητικά σημαίνει ότι αναμένεται να παρακολουθήσουμε ένα πολύ αμφίρροπο παιχνίδι. 

MONTE CARLO MASTERS DRAW | DOUBLES | SCHEDULE (-1h)



tennis24.gr