«Έχει παρατηρηθεί ότι ήρθε μια αρκούδα, από τον Χορτιάτη ή τη Θέρμη, δεν ξέρουμε ακριβώς αν είναι μία ή δύο. Ψάχνει να φάει προφανώς. Φυσικά και υπάρχει φόβος, και για τα παιδιά και για τους κατοίκους, γιατί είναι αραιοκατοικημένο το χωριό και μπορεί να είναι οπουδήποτε. Είναι κάτι πρωτόγνωρο», λένε οι κάτοικοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για την ίδια αρκούδα που έκανε την εμφάνισή της τόσο στην ορεινή Χαλκιδική, όσο και σε περιοχές του Χορτιάτη.

Ανάστατοι οι κάτοικοι

Το θηλαστικό είναι βάρους περίπου 100 κιλών, καφέ χρώματος και εμφανίστηκε στις τοποθεσίες:

– Φράγμα Λειβαδίου,

– Δάσος Πετροκεράσων,

– Τοποθεσία Βρέκος,

– Άγιος Γεώργιος – Λάκκα.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Πετροκέρασων, Θανάσης Καλαφάτης, κάνει έκκληση προς τους αρμόδιους φορείς και τις υπηρεσίες να λάβουν άμεσα μέτρα για την προστασία τόσο του θηλαστικού, όσο και των κατοίκων του χωριού και των περιουσιών τους.

«Το βράδυ εμφανίστηκε στο χωριό, έγιναν κάτι ζημιές σε τρία κοπάδια, τα οποία τα κατέστρεψε ολοσχερώς. Προφανώς είναι τσιπαρισμένη. Αυτήν την στιγμή κινείται νοτιοδυτικά του χωριού, κινείται προς Ταξιάρχη. Φοβάται το γάβγισμα του σκύλου και άλλαξε κατεύθυνση. Προφανώς θα ξαναέρθει. Είδα τους μελισσοκόμους, καταστράφηκαν ολοσχερώς. Υπάρχει μια φοβία σε όλο τον κόσμο, δεν μπορούν να βγουν έξω από το σπίτι.

Πάλευε να σώσει τα μικρά της

Την ίδια ώρα στην Φλώρινα, τρία αρκουδάκια μόλις 5 μηνών, έπεσαν μέσα σε ένα φράγμα στην προσπάθειά τους να πιουν νερό. Για βοήθειά τους έτρεξε η μητέρα τους, η οποία πήδηξε κι εκείνη μέσα στο λιγοστό νερό για να τα σώσει.

Οι κάτοικοι της περιοχής ενημέρωσαν τη διεύθυνση Δασών Φλώρινας, που σε συνεργασία με μέλη των περιβαλλοντικών οργανώσεων κατάφεραν και έβγαλαν τα τρία μικρά αρκουδάκια σώα και αβλαβή.



megatv.com