Φοβάται να βγει ακόμη κι απ’ το σπίτι της. Τα χτυπήματα που δέχθηκε στο σώμα του το 15χρονο κορίτσι από την Θεσσαλονίκη από 5 ανήλικες κάποια στιγμή θα επουλωθούν. Οι πληγές στην ψυχή της όμως θα αργήσουν πολύ να κλείσουν.

«Το παιδί είναι χάλια. Θα χρειαστεί τώρα να ασχοληθούμε με ψυχολόγους να την στηρίξουν και να ξαναπάει στο σχολείο», δήλωσε ο πατέρας της 15χρονης.

Το νέο περιστατικό βίας έγινε έξω από ίντερνετ καφέ της πόλης, όταν μια συμμορία από ανήλικα κορίτσια απομόνωσαν την 15χρονη μαθήτρια σε πιλοτή πολυκατοικίας και την γρονθοκόπησαν.

«Την έφτυσε δυο τρεις φορές και η άλλη σήκωσε το χέρι και την χτύπησε. Γροθιά στο μάτι έπεσε κάτω η μικρή και χτύπησε και το κεφάλι και μετά από κανένα δεκάλεπτο την βρήκε ένα παιδάκι που περνούσε από εκεί τυχαία», περιέγραψε ο πατέρας της 15χρονης.

Όλα αυτά τα κατέγραφαν σε βίντεο το οποίο λίγο αργότερα ανέβασαν στα σόσιαλ μίντια.

Ο δικηγόρος της 13χρονης δράστριας ανέφερε: «Θέλω ως συνήγορος να μεταφέρω τόσο στο θύμα όσο και στους γονείς της μία ειλικρινή συγγνώμη από την πλευρά τους».

Για το περιστατικό συνελήφθησαν οι 5 ανήλικες καθώς και επτά από τους γονείς και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία.

Έξι παιδιά την ημέρα κακοποιούνται

Τα ίδια τα παιδιά περιγράφουν πως πολλές φορές ο μόνος λόγος για να γίνει ένας καυγάς είναι…μόνο και μόνο για να ανέβει στα σόσιαλ μίντια.

«Συνήθως τραβάνε βίντεο και άλλα παιδιά γίνεται και για πλάκα πολλές φορές για να ανεβεί στα σόσιαλ μίντια για να κερδίσουν αποδοχή».

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» το 2023 δεχόταν 515 τηλεφωνικές κλήσεις την ημέρα για bullying, παραβατικότητα, εξαφανίσεις και κακοποίηση.

Κάθε μέρα έξι παιδιά κακοποιούνται, περισσότερα από ένα παιδί σκέφτεται την αυτοκτονία ενώ κάθε δύο μέρες ένα παιδί εξαφανίζεται.

Υπάρχουν διάφορα περιστατικά εγκληματικότητας νιώθουμε ανασφάλεια δεν μπορούμε να κυκλοφορούμε φοβόμαστε για τα πάντα.

Άγριο ξύλο, επιθέσεις με μαχαίρια και ραντεβού για ξυλοδαρμούς τρομοκρατούν τους εφήβους που μέχρι και σε μια απλή βόλτα νιώθουν να κινδυνεύουν.



megatv.com