Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Ντομινίκ Τιμ έκανε λόγο ότι φέτος είναι η τελευταία του ευκαιρία για να μπορέσει να ανακάμψει, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε τη λύση συνεργασίας με τον προπονητή του Μπέντζαμιν Εμπραχιμζαντέι. 

“Ναι, λύσαμε τη συνεργασία μας με τον Μπένι μετά την Αυστραλία”, είπε ο Τιμ, ο οποίος αν και βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τον διάδοχο του Ιρανού κόουτς, δεν είπε περισσότερα λέγοντας μόνο ότι δεν θα είναι Αυστριακός. 

Μετά από το Australian Open ο Τιμ αναγκάστηκε να αλλάξει το πλάνο του επιστρέφοντας στα τουρνουά Challenger κάτι που σημαίνει ότι δεν θα αγωνιστεί στα δύο μεγάλα τουρνουά των ΗΠΑ σε Καλιφόρνια (Indian Wells) και Φλόριντα (Miami Open). 

“Τη φετινή χρονιά τη βλέπω ως τελευταία ευκαιρία για μένα. Έχω επιστρέψει εδώ και 2 χρόνια από τον τραυματισμό και τελείωσα στο Top-100 το 2022 και στο Νο98 πέρσι. Να τελειώσω κι αυτή τη χρονιά στο 100; Πρέπει να σκεφτώ αν αξίζει κάτι τέτοιο. Στόχος φέτος είναι το Top-50, διαφορετικά θα πρέπει να σκεφτώ σοβαρά τι θέλω να κάνω.”

“Εδώ και 2 χρόνια βρίσκομαι σε θέσεις κατάταξης που δεν μου αρέσουν και φυσικά αυτό με πιέζει. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πλέον δεν είναι δεδομένα για μένα, όπως για παράδειγμα το να μπαίνω στο κυρίως ταμπλό των τουρνουά.”

“Δεν το έκανα ποτέ για τα χρήματα. Δεν είμαι άνθρωπος που εκτιμά πολύ τα χρήματα. Θέλω να παίξω τένις όπως μπορώ και να απαιτώ από τον εαυτό μου πράγματα όσον αφορά το τένις.”

Όσο για το προφίλ του νέου προπονητή του ο πρώην Νο3 του κόσμου είπε: “Θα είναι κάποιος που με γνωρίζει ως παίκτη από τότε που ήμουν μικρός ας το πω έτσι. Το βλέπω ως τη μοναδική ευκαιρία.”



tennis24.gr