Ο Γκαέλ Μονφίς χρειάστηκε δύο tie-breaks για να επικρατήσει του Ντένις Σαποβάλοφ με 7-6(4), 7-6(5) μετά από μια ώρα και 39 λεπτά παίρνοντας την πρόκριση για τον 2ο γύρο του ABN AMRO Open, σημειώνοντας παράλληλα την 11η σερί νίκη του στο τουρνουά και την 15η στα τελευταία 16 παιχνίδια που έχει δώσει στη διοργάνωση. 

Θυμίζουμε ότι ο Γάλλος είχε κατακτήσει τον τίτλο τόσο το 2019, όσο και το 2020, χωρίς από εκεί και πέρα να αγωνιστεί ξανά στο τουρνουά του Ρότερνταμ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία ήττα του Μονφίς στη διοργάνωση ήταν στον τελικό του 2016 κόντρα στον Μάρτιν Κλιζάν. 

Κόντρα στο πολύ δυνατό service του Σαποβάλοφ (14 άσοι) ο Μονφίς είχε υπομονή, αλλά και δύο σημεία-κλειδιά για να φτάσει στη νίκη. Το ένα ήταν στο tie-break του 1ου set εκεί όπου βρέθηκε πίσω με 2/4 το οποίο και μετέτρεψε σε 7/4 κάνοντας το 1-0. 

Ενώ το άλλο κρίσιμο σημείο για τον Μονφίς ήταν το hold στο 2ο set στο 7ο game όπου χρειάστηκε να σβήσει διπλό break-point (15/40) για να κρατήσει το προβάδισμα με 4-3 και να επικρατήσει αργότερα στο δεύτερο tie-break. 

Στον επόμενο γύρο ο Μονφίς θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Γιάνικ Σίνερ και Μπόουτικ φαν ντε Σάντσχουλπ, που θα αγωνιστούν αργότερα την Τετάρτη. 

Στο άλλο παιχνίδι που άνοιξε το σημερινό πρόγραμμα το Φινλανδός, Εμίλ Ρουσουβουόρι σταμάτησε τον πρωταθλητή της Μασσαλίας την περασμένη εβδομάδα Ούγκο Αμπέρ επικρατώντας με 7-6(5), 4-6, 6-3 και στον επόμενο γύρο θα παίξει κόντρα στον Γερμανό Γιάν-Λέναρντ Στρουφ.

ABN AMRO OPEN ROTTERDAM DRAW | DOUBLES DRAW | SCHEDULE (-1h)





tennis24.gr