Με τον Γιάνικ Σίνερ να έχει break-point, το προβάδισμα με 3-1 στο 3ο set, αλλά και γενικά το μομέντουμ σε εκείνο το σημείο, ο Τσιτσιπάς θα κανει δέυτερο service το οποίο δεν θα βρει το ταυ, χωρίς ωστόσο επόπτης, umpire chair, αλλά και φυσικά ο Σίνερ, να διακόψουν τον πόντο για να καταλογειστεί το διπλό λάθος και ο Ιταλός να φτάσει σε διπλό break (4-1). 

Αντίθετα ο Τσιτσιπάς μείωσε σε 3-2 και έμεινε “ζωντανός”, με ένα break πίσω. Η συνέχεια ήταν ιστορία με τον Έλληνα τενίστα (ο οποίος φυσικά δεν έχει καμία ευθύνη με το συμβάν) να καταφέρνει να φτάσει στην ανατροπή και στη μεγάλη πρόκριση για τον τελικό του Μόντε Κάρλο. 

“Από τη στιγμή που έγινε δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, ανήκει στο παρελθόν.”, είπε ο Σίνερ.  Είναι δύσκολο να το αποδεχτώ, γιατί έπαιζα πολύ καλό τένις και τακτικά όλα πήγαιναν στη σωστή κατεύθυνση. Ευτυχώς ή δυστυχώς, όλοι κάνουν λάθη, και εγώ κάνω λάθη. Οι κράμπες ήταν πιθανότατα μια συνέπεια αυτού που συνέβη, γιατί μπαίνει στο μυαλό σου και μετά δεν είναι εύκολο να παίξεις. Έκανα πάντως ό,τι μπορούσα. Ο Στέφανος ανέβασε το επίπεδό του, αυτό συμβαίνει όταν αλλάζει το μομέντουμ. Έτσι είναι το τένις.”

Θέση για τον συγκεκριμένο πόντο πήρε και ο Τσιτσιπάς τονίζοντας ότι τα πράγματα θα γινόντουσαν πολύ δύσκολα γι’ εκείνον αν βρισκόταν πίσω με διπλό break σε εκείνο το σημείο. “Ένα διπλό break θα έκανε δύσκολα τα πράγματα για εμένα. Ήταν σημαντικό να κρατήσω το service μου. Αν δινόταν άουτ, θα εξελισσόταν τελείως διαφορετικά το ματς. Θα ήταν άσχημο για μένα.”

“Πολλά περίεργα πράγματα συμβαίνουν στο χώμα, τα οποία δεν βλέπουμε σε άλλες επιφάνειες. Ένα από αυτά είναι τα σημάδια και ο έλεγχος των γραμμών. Επειδή έχω παίξει πολύ στο χώμα, προσπαθώ να επεμβαίνω από μόνος μου. Δεν εμπιστεύομαι τους επόπτες πολύ για να κάνουν τη δουλειά τους. Όποτε χτυπάω μια μπαλιά που είναι κοντά στη βασική ή την πλάγια γραμμή και μπορεί να είναι έξω, τη χτυπάω και ρίχνω μια γρήγορη ματιά πριν συνεχίσω τον πόντο. Έτσι έχω συνηθίσει να κάνω.”, είπε ο Τσιτσιπάς. 





tennis24.gr