Ο γεμάτος αυτοπεποίθηση Κάρλος Αλκαράθ, μετά τη δύσκολη πρόκριση στους “16” του Wimbledon Championships, απάντησε με μεγάλη προσμονή σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με έναν πιθανό τελικό κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς, αν και παραδέχθηκε ότι το μόνο που τον απασχολεί είναι ο επόμενος γύρος.

To Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, σημείωσε την 8η συνεχόμενη νίκη του στο χορτάρι, προερχόμενος από τον πρώτο του τίτλο στο γρασίδι (Queen’s Club) και θα βρεθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον 4ο γύρο του Championships, εκεί όπου πέρυσι αποκλείστηκε από τον Γιάνικ Σίνερ.

“Όχι μόνο οι φίλοι του τένις, θέλουν αυτόν τον τελικό. Τον θέλω κι εγώ, ειλικρινά. Έχω όμως τρεις αγώνες ακόμα μπροστά μου. Είμαι πολύ συγκεντρωμένος στον επόμενο γύρο κόντρα σε Μπερετίνι ή Ζβέρεφ. Και οι δύο παίζουν σπουδαίο τένις στο χόρτο” είπε ο Αλκαράθ, πριν μάθει ότι ο επόμενος αντίπαλός του θα είναι ο Ιταλός που κέρδισε με 3-0 σετ τον Ζβέρεφ.

“Το όνειρό μου είναι να παίξω τελικό εδώ. Μακάρι να είναι με τον Τζόκοβιτς” πρόσθεσε ο 20χρονος Ισπανός.

Αλκαράθ και Τζόκοβιτς είχαν βρεθεί αντιμέτωποι στα ημιτελικά του Γαλλικού Όπεν όπου ο Ισπανός δεν μπόρεσε να αντέξει την ψυχολογική πίεση και έβγαλε τραυματισμό κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης. Εκείνο το παιχνίδι τον έκανε πιο έμπειρο και σίγουρα την επόμενη φορά θα είναι πιο έτοιμος.

Η νίκη του επί του Γιάρι, έδωσε επιπλέον αυτοπεποίθηση στον Αλκαράθ που σημείωσε: “Αυτό το ματς που έδωσε μεγάλη αυτοπεποίθηση σήμερα. Νιώθω πολύ άνετα στο court. Έχω μεγάλη αυτοπεποίθηση αυτή τη στιγμή”.

 

WIMLEDON MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP

 




tennis24.gr