Ο Γιάνικ Σίνερ χρειάστηκε μία ώρα και 53 λεπτά για να μπορέσει να καταβάλει την αντίσταση του…επίμονου Τόμι Πολ επικρατώντας με 6-4, 6-4 εξασφαλίζοντας την παρουσία του στον 3o τελικό ATP Masters 1000 της καριέρας του, στο 2ο μέσα στο 2023, αλλά και στον 1ο εκτός Miami Open. 

O Ιταλός και Νο8 του κόσμου, ο οποίος έφτασε τις 40 νίκες μέσα στη σεζόν, τελείωσε τον δεύτερο χρονικά ημιτελικό με 11 winners και 29 αβίαστα λάθη, ενώ ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικός στις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν για break (8/11). 

Όπως και στον προημιτελικό με τον Κάρλος Αλκαράθ, έτσι και κόντρα στον Σίνερ, ο Πολ ξεκίνησε τον αγώνα πιέζοντας το αντίπαλο service βρίσκοντας break στο 1ο service-game του αγώνα (1-0), με τον Σίνερ όμως να απαντάει άμεσα κάνοντας το 1-1. 

Ο Ιταλός βρήκε νέο break στο 6ο game (4-2), ωστόσο δεν κατάφερε να το εξαργυρώσει και να φτάσει στο 5-2, με τον Πολ να τον “πληρώνει” με το ίδιο νόμισμα παίρνοντας άμεσα πίσω το χαμένο του service μειώνοντας σε 4-3 και στη συνέχεια ισοφαρίζοντας σε 4-4. 

Όμως από εκεί και πέρα ο Σίνερ με ένα hold κι ένα ακόμα break κατάφερε να κλείσει το set στο οποίο και οι ημιφιναλίστ υπέπεσαν σε αρκετά αβίαστα λάθη με τον Ιταλό να έχει 18 και τον Αμερικανό 19.

Στο 2ο set ήταν η σειρά του Σίνερ να φτάσει πρώτος σε break (3-1) την οποία αυτή τη φορά το εκμεταλλεύτηκε παίρνοντας προβάδισμα με 4-1. Στη συνέχεια ο Πολ μείωσε (4-2), ενώ αμέσως μετά ο Σίνερ χρειάστηκε να σβήσει 3 break-point φτάνοντας σε μεγάλο hold, αλλά και στο 5-2. 

Ο Πολ με love-game έκανε το 5-3 με τις μπάλες να πηγαίνουν στα χέρια του Σίνερ για να κλείσει το ματς, όμως και πάλι ο Αμερικανός επέμενε και έφτασε σε break μειώνοντας σε 5-4 έχοντας την ευκαιρία να ισοφαρίσει το set. 

Δύο σερί λάθη, αλλά και ένα πολύ καλό game από τον Σίνερ χάρισαν στον Ιταλό το 8ο break του στο παιχνίδι και μαζί την πρόκριση για τον τελικό του National Bank Open εκεί όπου την Κυριακή θα αντιμετωπίσει τον Αυστραλό Άλεξ ντε Μινόρ, ο οποίος νωρίτερα επικράτησε του Αλεχάνδρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα με 6-1, 6-3. 

NATIONAL BANK OPEN MEN’S DRAW | DOUBLES | OOP (-7h)






tennis24.gr