Ο Ανδρέας Δημάτος γράφει για το χθεσινό φιλικό των Legends του 2004, το πώς έζησαν το φιλικό στο Εσσεν αλλά και την σύντομη παραμονή τους στο Euro της Γερμανίας – Τα λόγια του Φίγκο και η μαγεία μίας ομάδας που νίκησε το χρόνο

Παραμένουν ομάδα, η ίδια ομάδα και αυτό πραγματικά είναι μαγικό!

Ζεις ξανά τα παιδιά του 2004 και είναι το ίδιο όμορφο…

Ένα ταξίδι στο χρόνο, αλλά αυτά τα είκοσι χρόνια είναι σαν να μην έχουν περάσει ποτέ!

Η μαγεία αυτής της ομάδας μένει αναλλοίωτη και δεν είναι υπερβολή αυτό γιατί υπάρχει κάτι το μεταφυσικό σε αυτό το γκρουπ που μας χάρισε αυτές τις μεγάλες στιγμές!

Τόσοι άνθρωποι εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους, με διαφορές που μπορεί να είχαν από τότε, με συγκρούσεις που μπορεί να υπήρξαν από τότε μέχρι σήμερα, με χαρακτήρες πραγματικά εκρηκτικούς, αλλά όταν είναι μαζί τους βλέπεις και πάλι ως ομάδα με απαράμιλλο team spirit σαν να ήρθαν να μετάσχουν στο Euro της Γερμανίας.

Oι ίδιες γκρίνιες, τα ίδια πειράγματα, οι ίδιες πλάκες, τα ίδια χούγια, τα ίδια γούρια, όλα τα ίδια σαν να μην πέρασε μια μέρα. Πρόκειται για μια παρέα που πρώτα πέτυχε τον μεγαλύτερο θρίαμβο και μετά νίκησε το χρόνο. Δεν ξέρω πραγματικά ποιο είναι το σημαντικότερο από τα δυο. Τους βλέπεις μαζί και είναι πάντα η ίδια ομάδα!

Είναι συγκεκριμένες οι ομάδες που μνημονεύουμε ακόμα στον ελληνικό αθλητισμό για παλαιότερες επιτυχίες. Δεν είναι μόνο η ομάδα του Euro. Αυτή η ομάδα όμως παρέμεινε ομάδα και είναι πραγματικά όμορφο και κάπου υπερβατικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Τους έβλεπαν οι επίτιμοι καλεσμένοι στο VIP Lounge της UEFA να κάθονται όλοι μαζί γύρω από τον πρόεδρό τους, Βασίλη Γκαγκάτση, πριν από τον ημιτελικό του Ντόρτμουντ και νόμιζαν ότι είχαν μπει στη μηχανή του χρόνου, ότι ζούσαν και πάλι το ίδιο έργο. Και όταν ο Τάκης Φύσσας περίμενε τον Θεόδωρο Θεοδωρίδη για να του πει ότι ο Καραγκούνης δεν ήρθε στο ματς για να μην καταπονηθεί ενόψει του χθεσινού φιλικού, άπαντες κατάλαβαν ότι βρίσκονται στο σωστό δρόμο.

Κάθισαν ανάμεσα στους μεγάλους σταρ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου αλλά δεν ήταν οι… παρείσακτοι της μεγάλης παρέας των ευρωπαίων legends που παρακολούθησε τον ημιτελικό ΑγγλίαΟλλανδία. Ηταν απόλυτα ισότιμοι ανάμεσά τους και το χάρηκαν, το απόλαυσαν. Και μπόρεσαν για μια ακόμα φορά να καταλάβουν τι έχουν πετύχει ακούγοντας τους άσους της Μικτής των θρύλων της UEFA με πρώτο τον Γκαϊθκα Μεντιέτα να τους λέει πριν από την επίσημη έξοδο για το φιλικό… «calm guys»!

Ανάμεσά τους ο Λουίς Φίγκο που πραγματικά έψαχνε τη ρεβάνς… «Αύριο θα δείτε τι θα πάθετε» έλεγε από την παραμονή του ματς στο ελληνικό lobby της UEFA.

«Με τσακίσατε πριν από είκοσι χρόνια και έχετε το θράσος να με προσκαλέσετε να μετάσχω στο επετειακό ματς των 20 χρόνων από τη διπλή μου ήττα» έλεγε γελώντας και μετέβη στο Εσσεν με το πούλμαν των Ελλήνων εκπροσώπων προετοιμάζοντας την αντεπίθεσή του. Σκόραρε και το χάρηκε, θα έπαιζε ακόμα αν δεν είχε σκοράρει…

Την ίδια ώρα στα ελληνικά αποδυτήρια ο Αντώνης Νικοπολίδης ζητούσε από τον Βασίλη Γκαγκάτση να ανακοινώσει το πριμ και ο Γιώργος Καραγκούνης έλεγε ότι… «ο Ροσέτι δεν μας έδωσε ούτε τον πυρετό του», οι υπόλοιποι υποστήριζαν ότι οι legends της UEFA ήταν κατά πολύ νεότεροι και ότι δεν ήταν δίκαιο…
Σαν να μην πέρασε μια μέρα!

Η ομάδα της περηφάνειας μας είναι εδώ, ενωμένη και όλοι είναι ορκισμένοι να παραμείνουν μαζί!

Και εμείς θα χαιρόμαστε το ίδιο και περισσότερο κάθε φορά που θα τους βλέπουμε και πάλι όλους μαζί!



gazzeta.gr