Το χθεσινό παιχνίδι του κόντρα στον Κάρλος Αλκαράθ ανέλυσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Ελληνικό Eurosport, κάνοντας λόγο κυρίως για δικά του λάθη, και λιγότερο για τι έκανε στο κορτ ο κορυφαίος της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο 24χρονος Έλληνας, και φιναλίστ στο Παρίσι το 2021, μίλησε για τι πήγε στραβά ως προς το δικό του παιχνίδι, για τη στιγμή που “πιάστηκε” από την κάμερα να λέει στο box του για τα βαθιά και δυνατά χτυπήματα του Ισπανού, αλλά και για τη συνέχεια στο Tour, ευελπιστώντας περισσότερες “μονομαχίες” με τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ.

“Η ενέργειά μου δεν ήταν στα επίπεδα που θα έπρεπε να είναι. Ήταν δύσκολο να την ανακτήσω, ήμουν εκτός ρυθμού, και κάτι που άλλαξε στο 3ο set ήταν ότι βρήκα ρυθμό από το service μου, κάτι που μου έδωσε αυτοπεποίθηση στα χτυπήματά μου”.

“Η συναρμογή στο service μου στα πρώτα δύο set ήταν ότι χειρότερο, και για έναν παίκτη σαν και εμένα, με το ανάλογο ύψος και αυτούς τους ώμους, ήταν πολύ κρίμα που δεν κατάφερε να το αξιοποιήσω, γιατί νιώθω ότι σπατάλησε πολλές ευκαιρίες από τη γραμμή του service”.

Ένιωσα, μάλιστα, για κάποιο διάστημα, ότι παίζω σαν να έχω να παίξω τένις πολύ καιρό. Χωρίς να νιώθω ότι αυτός έκανε κάτι το τρελό, κάτι το εξωπραγματικό μέσα στο γήπεδο. Απλώς έπαιζε σωστά, βαθιά, με λίγα αβίαστα λάθη, και κατά κάποιον τρόπο “αυτοκτονούσα” μόνος μου στα πρώτα δύο set”.

Σχετικά με τα όσα έλεγε στο box του κατά τη διάρκεια του αγώνα, για τα βαθιά και δυνατά χτυπήματα του Αλκαράθ, ο Τσιτσιπάς απάντησε: “Ήταν η υπερβολή της στιγμής, γιατί αυτό δε συνέβη μετά από αυτά τα service. Απλώς νιώθω ότι άνοιξε το χέρι του, κυρίως όταν απέκτησε μεγάλο προβάδισμα, δεν είχε να χάσει τίποτα με το να χτυπάει πολύ δυνατά”.

“Προχωράμε, τι να πω. Είναι ένας καλός παίκτης, όμως θα αναλύσουμε τι πήγε λάθος και θα προχωρήσουμε. Έχουμε το γρασίδι μπροστά μας, όπου είναι μία πολύ ωραία σεζόν”.

Σχετικά με πόσο σχετίζεται το “προχωράμε” και στους αγώνες κόντρα στον Ντανιίλ Μεντβέντεφ, ο Στέφανος απάντησε: “Σίγουρα έχουμε πολλούς αγώνες μπροστά μας με τον Μεντβέντεφ, το μόνο σίγουρο. Ελπίζω πραγματικά να συνεχίσω να παλεύω μαζί του, γιατί με πάει στα πιο άβολα τενιστικά μέρη, και νιώθω ότι αξίζει να συνεχίσω να δοκιμάζω, γιατί όπως και αυτός, η era του Ναδάλ και του Φέντερερ είναι ακριβώς ίδια ιστορία, ακριβώς ίδιο σενάριο”.

“Σ’ αυτή την ιστορία θα ήμουν ο Φέντερερ, αν και δεν έχω καταφέρει καν αυτά που έχει καταφέρει ο Ρότζερ μέχρι σήμερα, αλλά το βλέπω κάπως έτσι. Ελπίζω να μου δοθούν ευκαιρίες να τον αντιμετωπίσω σε μεγάλα τουρνουά, σε τελικούς, και να δώσω στον εαυτό μου μια διαφορετική ιστορία την επόμενη φορά. Να υπάρξει ένα διαφορετικό συναίσθημα όταν θα βγαίνω από το γήπεδο, και όχι αυτό που παίρνω κάθε φορά”.

“Είμαι χαρούμενος ακόμα και αν τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά για μένα χθες. Νιώθω τη χαρά της ζωής, νιώθω ωραία που αγωνίζομαι και προπονούμαι, νιώθω τη χαρά να μπορώ να είμαι σε μια κανονικότητα, και να μπορώ να ζω τη ζωή μου μ’ αυτόν τον τρόπο”.

“Για μένα, τα αποτελέσματα θα είναι κάτι που σίγουρα θα περιμένουν οι σπόνσορες, οι φίλοι και η οικογένεια, όμως το σημαντικό είναι να είσαι ένας σωστός και καλός άνθρωπος, που προσφέρει σημαντικά και όμορφα πράγματα στους δίπλα του. Το τένις είναι δευτερεύον. Με τη σωστή νοοτροπία, με τη σωστή κατεύθυνση, όλα θα πάρουν νόημα κάποια στιγμή”.


tennis24.gr