Για το χθεσινό παιχνίδι κόντρα στον Σεμπάστιαν Όφνερ, τους παράγοντες που τον οδήγησαν στη νίκη, αλλά και για την επερχόμενη “μάχη” με τον Κάρλος Αλκαράθ μίλησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Ελληνικό Eurosport.

Ο 24χρονος Έλληνας τενίστας αναγνωρίζει τα επίπεδα που μπορεί να φτάσει το παιχνίδι του κορυφαίου της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ έκλεισε μιλώντας για το ποια στοιχεία στο δικό του στυλ παιχνιδιού μπορεί να τον βοηθήσουν, για να διεκδικήσει την πρόκριση στην τελική 4αδα του Παρισιού.

“Ναι, το πρώτο σετ ήταν πράγματι πολύ σφιχτό, μη σου πω και το πρώτο game ειδικά, συγκεκριμένα αυτό, το ένιωσα πολύ και αναρωτήθηκα γιατί το κάνω αυτό, δεν υπάρχει λόγος να είμαι νευρικός.

Το κατάλαβα αφότου έχασα το πρώτο game και επικεντρώθηκα πάνω σ’ αυτό, να μείνω πιο χαλαρός στο χέρι μου, να “αδειάσει” κατά κάποιον τρόπο, ώστε να μη σφίγγει την ρακέτα.

Αυτό, φυσικά, βοήθησε, μου πήρε λίγο χρόνο να βρω το ρυθμό σου σε έναν τέτοιο αγώνα, μου πήρε μερικά ράλι για να καταλάβω ποιες είναι οι αδυναμίες του αντιπάλου μου.

Σίγουρα σέρβιρε καλύτερα από ότι ο προηγούμενός μου αντίπαλος, όμως εντόπισα κάποιες “τρύπες” στο παιχνίδι, τις οποίες και αξιοποίησα. Δε θα έλεγα ότι είναι εύκολο, όμως όταν εντόπισα τα σημεία που έψαχνα, επικεντρώθηκα πλήρως σ’ αυτό”.

Αναφορικά με το πως σκοπεύει να διαχειριστεί την επόμενη πρόκληση, απάντησε: “Θα είναι μία μεγάλη μάχη, ο Κάρλος έχει ένα καλό resume στο clay court, έχει πετύχει μεγάλες νίκες, έχει το σεβασμό όλων, και φυσικά όλοι γνωρίζουμε τι επίπεδα μπορεί να πιάσει.

Έχουμε παίξει μερικές φορές τα τελευταία χρόνια, οπότε έχω μια γεύση στο πως επικεντρώνεται μέσα στον αγώνα, αλλά και ποια είναι τα όπλα του.

Έχει ένα γεμάτο παιχνίδι με πολλά όπλα, τα οποία μπορεί να τα χρησιμοποιήσει σε ιδανικές στιγμές. Για μένα, η επιμονή μου, πιο πολύ από την υπομονή μου, σε κάτι που μπορώ να βρω μέσα στο παιχνίδι, μπορεί να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο παίζοντας ενάντια στον Κάρλος.

Μπορεί αυτός να μην έχει μεγάλα σερβίς, αλλά το αξιοποιεί πολύ έξυπνα και σωστά, έχει πειθαρχία στο παιχνίδι του, και θα προσπαθήσω να μάθω από τις προηγούμενες αναμετρήσεις μας, για να δω τι μπορώ να αλλάξω”.

tennis24.gr