Φανερά απογοητευμένος από την εμφάνιση του, αλλά και από το αποτέλεσμα του προημιτελικού κόντρα στον Κάρλος Αλκαράθ, ήταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα.

Ο 24χρονος Έλληνας τενίστας, που δεν κατάφερε να σπάσει το ρόδι κόντρα στον κορυφαίο της παγκόσμιας κατάταξης, αρχικά αναφέρθηκε στο επίπεδο παιχνιδιού του αντιπάλου του, ενώ μίλησε και για τα χάπια μελατονίνης που κατανάλωσε, και πως δεν πρόκειται να τα καταναλώσει ξανά πριν τους αγώνες.

“Δε ξέρω, δεν έχω πολλά να σας πω. Έπαιξε πολύ καλά. Δεν μπορώ να πω ότι το παιχνίδι του ήταν εξαιρετικό, αλλά ήταν πολύ καλός. Ένα πράγμα που θα προσπαθήσω να αποφύγω στο μέλλον είναι τα χάπια μελατονίνης και τον ύπνο πριν από τους αγώνες, γιατί ξεκάθαρα δε με βοηθάει στην απόδοσή μου”.

Σχετικά με το ποιος πιστεύει ότι θα βγει νικητής στον ματς ανάμεσα σε Αλκαράθ και Τζόκοβιτς, η απάντηση του Στέφανου ήταν πολύ σύντομη: “Υποστηρίζω τη νέα γενιά”.

Μετέπειτα, ρωτήθηκε ξανά για τα χάπια μελατονίνης, σχετικά με το αν τα καταναλώνει όλη την εβδομάδα στο Παρίσι ή μόνο πριν τον συγκεκριμένο αγώνα, και απάντησε: Το πρόγραμμα ήταν λίγο βαρύ τις τελευταίες μέρες. Είχα κάποια βραδινά ματς, όχι πάρα πολύ αργά, αλλά και πάλι ήταν αρκετό για να καταστρέψουν το πρόγραμμα του ύπνου μου”.

“Ο ύπνος είναι απαραίτητος, όπως επίσης και η σωστή αποθεραπεία, ιδιαίτερα όταν αγωνίζεσαι σε Grand Slam διοργανώσεις. Έκανα το ίδιο λάθος και πριν ένα χρόνο, όταν έπαιξα με τον Νόβακ στο Μπέρσι, και είχα ακριβώς το ίδιο σκορ με τα δυο πρώτα set. Μάλλον στη μελατονίνη αρέσει το 1 και το 2”.

 

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το αν οφείλεται αποκλειστικά σ’ αυτό η ήττα του, και ο Στέφανος είπε: Αλήθεια δε θέλω να στερήσω τίποτα από τον Κάρλος, παίζει πολύ καλά και άξιζε να κερδίσει. Ας μη μιλήσουμε όμως άλλο γι’ αυτό. Είμαι πολύ σκασμένος και με έχει επηρεάσει τώρα, οπότε θα προχωράμε”.

Μετέπειτα η ερώτηση που δέχθηκε ήταν πιο γενική, σχετικά με το γιατί πιστεύει ότι τον επηρεάζουν τόσο οι νίκες, όσο και οι ήττες, αλλά και αν οι ήττες επηρεάζουν το πως νιώθει ο ίδιος ως άνθρωπος. Η απάντηση του Τσιτσιπά: Αυτή ήταν μια βαριά ερώτηση. Φαίνομαι βαθιά επηρεασμένος τώρα; Αν ναι, είναι φυσικό, σημαίνει ότι νοιάζομαι. Θα ήταν άσχημο αν δεν με άγγιζε καθόλου”.

Νοιάζομαι πολύ για το τένις, σημαίνει πολλά για μένα. Αυτές οι μέρες για μένα δεν είναι εύκολες, αλλά είναι πολύ σημαντικό που το καταλαβαίνουν αυτό και θέλουν να είναι δίπλα σου να τις ζείτε μαζί. Δε θα έλεγα ότι συμβιβάζονται, αλλά οι κοντινοί μου άνθρωποι με νιώθουν”.

“Πιο απλά, μ’ αρέσει να παίζω το τένις μου, αλλά δεν ήταν καθόλου διασκεδαστικά τα πρώτα δύο set. Ήμουν τελείως εκτός παιχνιδιού, κατά κάποιον τρόπο κοιμόμουν. Ελπίζω να μην ξανασυμβεί, είναι πραγματικά άσχημο”.

Τέλος, κλήθηκε να συγκρίνει τους δύο ημιφιναλίστ, τους Τζόκοβιτς και Αλκαράθ, σχετικά με το παιχνίδι τους: Ο ένας έχει την εμπειρία, ο άλλος… τα πόδια και τρέχει σαν σίφουνας. Ο ένας έχει απίστευτα χτυπήματα, ο άλλος προτιμά να έχει τον έλεγχο σε οτιδήποτε άλλο”.

“Θέλει να έχει ακρίβεια στα χτυπήματά του, να πρεσάρει τον αντίπαλό του, και να τον κάνει να κινείται στο κορτ όσο περισσότερο γίνεται. Δεν είμαι καλός στις προβλέψεις, οπότε ας το αφήσουμε έτσι, και ας κερδίσει ο καλύτερος”.

 

 

 

ROLAND GARROS MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)

 






tennis24.gr