Για τη μεγάλη επιστροφή του Ράφαελ Ναδάλ στη δράση και το αγαπημένο του χώμα, μίλησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς πριν ταξιδέψει και ο ίδιος στη Βαρκελώνη για το ATP 500 τουρνουά στην πρωτεύουσα της Καταλονίας.

Ο 37χρονος Ισπανός θα αγωνιστεί, μόλις, στο δεύτερο τουρνουά του τη φετινή χρονιά, επιστρέφοντας μετά από 4.5 μήνες στο tour και θα αντιμετωπίσει τον Φλάβιο Κόπολι την Τρίτη στο κεντρικό court που φέρει το όνομά του.

Μετά τον θρίαμβο στο Μόντε Κάρλο, ο Τσιτσιπάς πηγαίνει με πολύ ανεβασμένη ψυχολογία στη Βαρκελώνη και δεν αποκλείεται να διασταυρωθεί με τον Ναδάλ στα ημιτελικά του Barcelona Open μετά και την απόσυρση του Κάρλος Αλκαράθ με τον οποίον συναντιόταν στα προημιτελικά.

“Ξέρουμε όλοι πόσο ικανός είναι ο Ράφα και πόσο γρήγορα μπορεί να προσαρμοστεί στην αγαπημένη του επιφάνεια. Δεν θα μου έκανε καμία έκπληξη αν ο Ράφα παίξει στον τελικό της Βαρκελώνης γιατί είναι κάτι που το έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν. Έχει αυτή την ανταγωνιστικότητα και την ένταση στο παιχνίδι του που πολλές φορές τον κάνει να φαίνεται ανίκητος. Πρέπει να έχω σε λειτουργία και τις έξι αισθήσεις μου όταν πρόκειται να τον αντιμετωπίσω. Για μένα παραμένει η απόλυτη πρόκληση στο χώμα” είπε ο 25χρονος Έλληνας πρωταθλητής για τον Βασιλιά του χώματος.

Συνεχίζοντας την αναφορά του στον Ναδάλ, ο Τσιτσιπάς υπογράμμισε: “Αυτό που έχει αυτή τη στιγμή είναι η εμπειρία. Ξέρει να κερδίζει τους πόντους και να κάνει περισσότερη οικονομία δυνάμεων απ’ότι πριν”.

Τσιτσιπάς και Ναδάλ έχουν συναντηθεί εννιά φορές στο παρελθόν, με τον Ισπανό να προηγείται 7-2 στις νίκες. Η μια από τις δύο νίκες του Στέφανου, έχει επιτευχθεί στο χώμα, στο Mutua Madrid Open 2019.

 

BARCELONA OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (-1h)

 



tennis24.gr