Για όλους και για όλα μίλησε στη συνέντευξη Τύπου του Los Cabos  ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ώρες μετά την κατάκτηση του τίτλου στο ATP 250 τουρνουά του Μεξικού, έχοντας παράλληλα και αρκετή διάθεση για χιούμορ με τους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους.

Συγκεκριμένα, ο νέος πρωταθλητής της διοργάνωσης μίλησε για τους μελλοντικούς του στόχους, αλλά και τις επόμενες απαιτητικές εβδομάδες, σε Τορόντο, Σινσινάτι και US Open, ενώ αναφέρθηκε επίσης και για την πρόσφατη επιλογή του να απορρίψει το Mubadala Citi Open και να έρθει εδώ.

Παράλληλα, τοποθετήθηκε και στη σειρά του Netflix που συμμετείχε, το Break Point, για όλες τις ευχάριστες αλλά και άβολες καταστάσεις που βίωσε, ενώ απάντησε και στην ερώτηση για το αν θα συνεργαζόταν εκ νέου με την παραγωγή.

“Ο στόχος μου είναι να ξεπεράσω το career high της Μπαντόσα, που είναι το Νο2. Το καλό μεταξύ μας είναι πως γινόμαστε ανταγωνιστικοί μ’ αυτόν τον υγιή τρόπο. Έκανα το πρώτο βήμα, αλλά ακόμα είναι πολύ μεγάλη η διαδρομή.

Νιώθω πως το τένις μου είναι σε καλό επίπεδο, αυτή η εβδομάδα ήταν ένα καλό τεστ. Ο στόχος μου για τώρα είναι να είμαι στο Top 3 της παγκόσμιας κατάταξης μετά τα αμερικάνικα τουρνουά και ελπίζω πως θα συνεχίσω να βελτιώνω το παιχνίδι μου.

Σχετικά με τις επόμενες εβδομάδες, είπε: “Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι δύσκολες, η δουλειά θα συνεχιστεί και δεν σκοπεύω να αφήσω το πόδι μου από το γκάζι. Αυτό είναι μόνο το πρώτο βήμα του ταξιδιού και ελπίζω να μπορέσω να τα πάω καλά και τις επόμενες εβδομάδες για να επιστρέψω στο Top-3 της παγκόσμιας κατάταξης”.

Για την επιλογή του να έρθει στο Los Cabos, και όχι στο Citi Open, είπε: “Ο κόσμος εδώ είναι πολύ παθιασμένος με το άθλημα και πουθενά αλλού δεν με έχουν αγκαλιάσει τόσο, το είδα αυτό από την πρώτη φορά που ήρθα στο Μεξικό.

Επέλεξα αυτό το τουρνουά και όχι την Ουάσινγκτον για τις αξίες του και τον τρόπο που αντιμετωπίζει το άθλημα. Φέρνει πολύ πάθος στο παιχνίδι και αυτό είναι κάτι που το έχουμε και στην Ελλάδα, αγαπάμε τον αθλητισμό”.

Για το τι θα κάνει πριν φύγει από το Μεξικό, είπε: “Ίσως φάω ένα καλό τάκο πριν φύγω και επίσης θα ήθελα να φάω ξανά το παγωτό λάιμ που έχετε εδώ, δεν το έχω πετύχει πουθενά αλλού στον κόσμο. Την πρώτη φορά το είχα δοκιμάσει στο Ακαπούλκο και ελπίζω πως θα μπορέσω να το απολαύσω ξανά”.

Για το Break Point είπε: “Ήταν διασκεδαστική η περίοδος των γυρισμάτων. Μου συμπεριφέρθηκαν πολύ καλά και σεβάστηκαν το πρόγραμμά μου και τις απαιτήσεις μου. Είχαμε πολύ καλές στιγμές μαζί. Είχαμε στιγμές πανηγυρισμών, όπως όταν κέρδισα το Monte-Carlo. Κάλυψαν πολύ καλά αυτό το τουρνουά, αλλά δεν μπήκε καθόλου στο επεισόδιο.

Είχαμε μια ωραία στιγμή στη Μαρβέγια, όπου έκανα την φωτογράφηση για τη Red Bull στο κλαμπ του Πουέντε Ρομάνο, αλλά δεν μπήκε καθόλου στο επεισόδιο. Είχαμε μια ωραία συζήτηση με τον φυσιοθεραπευτή μου στο Australian Open, κάτι που δεν έχω κάνει ποτέ ξανά δημόσια, αλλά χρησιμοποίησαν μόνο 20 δευτερόλεπτα από αυτό.

Προφανώς θέλουν να δείξουν πράγματα που πουλάνε περισσότερο και να δημιουργήσουν ένταση. Όλα καλά, εφόσον αυτό θέλουν να κάνουν. Απλά νιώθω πως ο αγώνας μου με τον Νικ Κύργιο δεν ήταν το καλύτερο πράγμα για να καλύψουν.

Ήταν μία άτυχη στιγμή για μένα, γιατί έδειξα τη χειρότερη εκδοχή το εαυτού μου σε εκείνο το ματς, μια εκδοχή που ούτε καν φανταζόμουν ότι μπορούσα να δείξω. Το τελευταίο πράγμα που ήθελα για τη σειρά, ήταν να μιλάω για τον Κύργιο και τις χαζομάρες του”.

Για το αν θα δεχόταν μία νέα πρόταση συνεργασίας από το Break Point, είπε: “Δεν είμαι σίγουρος αν θέλω να το ξανακάνω, γιατί στο τέλος της ημέρας δεν υπήρχε από πίσω καμία ωραία, δημιουργική, καλλιτεχνική ιστορία, που στην ουσία αυτό με εκφράζει και αυτό είναι που αποζητώ ως άνθρωπος. Δεν είμαι φίλος της τοξικότητας”.




tennis24.gr