Στην επίσημη ιστοσελίδα του Australian Open μίλησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο 25χρονος Έλληνας τενίστας αναφέρθηκε στο “home slam” του, για τους πολλούς υποστηρικτές του στην Αυστραλία, αλλά και για τις ιδιαίτερες στιγμές που ζει κάθε φορά που την επισκέπτεται.

“Η Αυστραλία είναι ένας από τους αγαπημένους μου προορισμούς, το «home slam» μου βρίσκεται εκεί. Εξαιρετική χώρα που προσφέρει τόση ομορφιά, τόσο έξω, όσο και μέσα στο κορτ.

Συνδέω πάντα την Αυστραλία με τους αξιαγάπητους θαυμαστές, γιατί κάθε φορά λαμβάνω μεγάλη υποστήριξη εκεί κάτω. Είναι πολύ διασκεδαστικό να παίζω σε πόλεις σ’ όλη τη χώρα”.

“Αυτή τη στιγμή, έχουμε πολλούς σπουδαίους παίκτες στο Tour που παίζουν πολύ καλό τένις. Αυτή είναι ίσως η πιο δύσκολη περίοδος της καριέρας μου στο τένις μέχρι στιγμής, πρέπει να βρω τρόπους να νικήσω αυτούς τους παίκτες, να βρω τρόπους να τους περάσω στην κατάταξη”.

“Ίσως να δείξουμε και τις πραγματικές μας δυνατότητες, επιτέλους, μια φορά, το μόνο που ζητάω είναι μόνο μια φορά”, είπε χαριτολογώντας ο Τσιτσιπάς και συνέχισε: “ελπίζω ότι μπορούμε απλώς να βρούμε έναν τρόπο να φτάσουμε εκεί, και να αρχίσουμε να κατέχουμε τη δική μας ζώνη”.

“Κάθε χρονιά είναι μια νέα ευκαιρία για μένα να ξεκινάω φρέσκος, η προσοχή μου είναι πάντα στραμμένη στο μπορώ να κάνω περισσότερα. Την πρώτη φορά που επισκέφτηκα την Αυστραλία κατάλαβα πόσο ζεστοί και ωραίοι είναι οι άνθρωποι εκεί.

Όπως και η ελληνική κοινότητα, ας μην τους ξεχνάμε, είναι τόσο ζωντανοί και τόσο έντονοι, φέρνουν τόση ενέργεια κάθε χρόνο. Έχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου η επίσκεψη στην Αυστραλία”.



tennis24.gr