Η Sauber θα αγωνιστεί με το όνομα Stake F1 Team Kick Sauber για το 2024, μετά την αποχώρηση της Alfa Romeo από τη χορηγία – και ονομασία – της ομάδας.

Η ελβετική ομάδα θα εμφανίζεται ως Stake μέχρι και το τέλος του 2025, οπότε και αναμένεται να πάρει το όνομα της Audi ως το εργοστασιακό σύνολο της γερμανικής μάρκας.

Η εταιρεία διαδικτυακών καζίνο Stake έγινε συνεργάτης της Sauber το 2023 και μεγάλος χορηγός μαζί με την Alfa Romeo, η αποχώρηση της οποίας την αφήνει με τα δικαιώματα της ονομασίας, τα οποία η Sauber φαίνεται να συμφώνησε για άλλη μια φορά να μην κρατήσει.

Η πλατφόρμα streaming Kick είναι αυτή που έχει τα δικαιώματα ονομασίας του σασί, το οποίο θα τιτλοφορείται KICK Sauber C44.

«Η Sauber πάντα είχε να κάνει με την καινοτομία, με το να σπάει στεγανά και να αμφισβητεί τη συμβατικότητα. Η συνεργασία με την Kick.com είναι η πιο πρόσφατη και τολμηρή επίδειξη της φιλοσοφίας που μας καθοδηγεί,» δήλωσε ο εκπρόσωπος και αγωνιστικός διευθυντής της Sauber, Alessandro Alunni Bravi.

«Με την Kick.com, ο στόχος μας είναι να κάνουμε το επόμενο βήμα στο να βρούμε νέους και καινοτόμους τρόπους για να έρθουμε πιο κοντά στους οπαδούς μας.»

Η Sauber, ως Alfa Romeo, ολοκλήρωσε το 2023 στην ένατη θέση, υποχωρώντας από την έκτη που είχε καταλάβει το 2022.

Η ομάδα θα διατηρήσει το δίδυμο Valtteri Bottas και Zhou Guanyu και για το 2024, με τα συμβόλαια αμφοτέρων να λήγουν στο τέλος της επόμενης σεζόν.

Πηγή: formula1.com

 

f1fan.gr