«Νιώθουμε εργαζόμενες δεύτερης κατηγορίας»

«Οι αναπληρώτριες σήμερα και νέες μητέρες, και έπειτα από τις αναγγελίες της κυβέρνησης, εξαιρούνται από την 9μηνη άδεια ανατροφής των παιδιών τους και έρχεται έτσι στο προσκήνιο το σοβαρό ζήτημα των δικαιωμάτων των αναπληρωτών και της διαφοροποίησης με τους μονίμους συνάδελφους σχετικά με τις άδειες τους συνολικά. Νιώθουμε ότι μας αντιμετωπίζουν ως εργαζόμενες δεύτερης κατηγορίας», λέει μιλώντας στο MEGA, η Σεμίνα Καστρίτη, αναπληρώτρια σχολική νοσηλεύτρια

«Είναι πάρα πολλές οι αναπληρώτριες οι οποίες αναγκάζομαι να μην πάρουν αγκαλιά το μωρό τους όσο πραγματικά θα ήθελαν και έχει ανάγκη το μωρό για τους πρώτους μήνες της ζωής του. Πολλές αναπληρώτριες αναγκάζονται να θηλάσουν στα κενά στο σχολείο ή να αντλήσουν γάλα για να μπορέσουν αν το δώσουν στο μωρό τους στα κενά».

«Είναι πολλές οι αναπληρώτριες, και ανάμεσα σε αυτές και εγώ, που όταν λήξει η άδεια λοχείας των 2 μηνών και οι άλλοι 3μιση μήνες άδεια ανατροφής, αναγκάζονται να πάρουν 4μηνη άδεια γονική, χωρίς καθόλου αποδοχές, με ένα μικρό επίδομα το οποίο ούτε καν δίνεται στην ώρα του», συμπληρώνει.



megatv.com