Ο Sergio Perez πιστεύει πως η Ferrari και ο Carlos Sainz θα είχαν κερδίσει “σίγουρα” το Αυστραλιανό GP, ακόμα και εάν ο Max Verstappen δεν είχε εγκαταλείψει.

Ο poleman του σημερινού αγώνα στο Albert Park, Verstappen, τέθηκε εκτός μάχης στον 4ο γύρο του αγώνα, με τον Ολλανδό να αναφέρει στη συνέχεια πως η εγκατάλειψη προκλήθηκε από κολλημένο πίσω δεξιά φρένο στην RB20 του.

Πριν την εγκατάλειψη, ωστόσο, ο Ολλανδός είχε ήδη δεχτεί προσπέραση από τον 2ο, Carlos Sainz, ο οποίος και εν τέλει πήρε την πρώτη νίκη της Ferrari για το 2024.

Ο ρυθμός αγώνα της Ferrari και ο τρόπος που διαχειρίστηκε το graining στα ελαστικά της, έκαναν τον Perez να σχολιάσει πως η νίκη θα είχε καταλήξει στο κόκκινο γκαράζ ακόμα και εάν ο Verstappen έπαιρνε καρό σημαία.

“Απόλυτα”, απάντησε ο Perez στο Sky Sports F1 όταν ρωτήθηκε για το εάν η Ferrari θα είχε και πάλι θριαμβεύσει εάν ο Verstappen δεν είχε αντιμετωπίσει προβλήματα.

“Θεωρώ πως, ως ομάδα, απλά δεν είχαμε τον επιθυμητό ρυθμό σήμερα. Όλο το Σαββατοκύριακο δεν είχαμε τον κατάλληλο ρυθμό”.

“Δυσκολευτήκαμε ήδη από την Παρασκευή και ποτέ δεν διαχειριστήκαμε σωστά τα ελαστικά μας”.

Στην 5η θέση τερμάτισε ο Μεξικανός τον αγώνα, πίσω από τις δύο Ferrari και τις δύο McLaren. Ο Perez εκτιμά πως σε πίστες όπου τα εμπρός ελαστικά πιέζονται περισσότερο από τα πίσω, όπως το Albert Park, η RB20 τα βρίσκει πιο σκούρα.

“Δυσκολευτήκαμε από την αρχή. Βλέπαμε πως οι Ferrari και McLaren ήταν ένα βήμα πιο μπροστά μας. Θεωρώ πως δεν μπορούσαμε να μπούμε στο παράθυρο σωστής ισορροπίας. Και έχουμε μπροστά μας λίγη δουλειά ενόψει τον επόμενων αγώνων”.

“Είδαμε ήδη πέρυσι πως σε μια πίστα όπως η σημερινή, για παράδειγμα το Las Vegas, η Ferrari ήταν πολύ δυνατότερη από εμάς. Δεν μπορούσαμε να διαφυλάξουμε σωστά τα εμπρός ελαστικά μας”.

Η θέση του Perez δεν βοηθήθηκε από το γεγονός πως χθες έλαβε και ποινή τριών θέσεων, λόγω παρεμπόδισης στον Nico Hulkenberg στο Q1.

Η 6η σε σχέση με την 3η θέση στην εκκίνηση σήμαιναν πως ο Μεξικανός έφαγε περισσότερο χρόνο και ελαστικό πίσω από τις McLaren και τη Mercedes του George Russell, που επίσης δυσκολευόταν στα πρώτα στάδια του αγώνα.

Στο τελευταίο stint, επίσης δεν μπόρεσε να κλείσει τη διαφορά με τον Oscar Piastri, πέφτοντας 18 δευτερόλεπτα πίσω από τον Αυστραλό, πριν το ατύχημα του οδηγού της Mercedes.

“Ο αγώνας θα είχε εξελιχτεί λίγο διαφορετικά από το πώς πήγε, επειδή βασικά στο πρώτο stint κολλήσαμε πίσω από τον Russell”, εξήγησε ο Perez.

“Το ότι χάσαμε τη θέση μας απ’ αυτόν μας προκάλεσε πολλή ζημιά. Απλά είχαμε ένα κακό Σαββατοκύριακο. Έχουμε να κατανοήσουμε από σήμερα πολλά ενόψει συνέχειας”.


f1fan.gr