Εξαιρετική εμφάνιση και 3η διαδοχική νίκη για τον Στέφανο Τσιτσιπά στη Μαδρίτη, καθώς επιβλήθηκε άνετα του Μπερνάβε Θαπάτα Μιράγες με 6-3, 6-1, και έκλεισε θέση για τα προημιτελικά του Mutua Madrid Open.

Ο No. 5 του κόσμου, μετά το τέλος της αναμέτρησης, αναφέρθηκε στις άμυνες που κλήθηκε να βγάλει, στο ανισόρροπο πρώτο set λόγω του τρελού ρυθμού και των πολλών break, αλλά και στην πρόκριση στους “”8” της ATP 1000 διοργάνωσης.

Αναφορικά με τον αγώνα, είπε: “Ήταν σίγουρα δύσκολο, πίεσε πολύ και είχε δυνατά χτυπήματα σε μερικά από τα service μου. Δεν είναι ποτέ εύκολο να παίζεις απέναντι σε Ισπανούς που ξέρουν πολύ καλά την επιφάνεια. Φαινόταν κάπως χαοτικό στην αρχή, αλλά μετά έδωσα στον εαυτό μου χρόνο να σκεφτεί και να πάρω τις σωστές αποφάσεις”.

Σχετικά με το εξαιρετικό backhand down the line που πέτυχε, είπε: “Είναι σαν το home run ​​στο μπέιζμπολ. Είμαι ευχαριστημένος με το πώς μπόρεσα να κατευθύνω την μπάλα. Υπήρχαν μερικές φορές που η μπάλα ερχόταν βαθιά, και θα περίμενε από εμένα κάποιο διαγώνιο χτύπημα, αλλά μπορούσε και να έστελνα ευθεία. Είναι κάτι που δουλεύω αρκετά”.

Σχετικά με την πρόκριση στα προημιτελικά, είπε: «Είναι καταπληκτικό να επιστρέφεις στους “8”. Είπα στον εαυτό μου να παραμείνω ήρεμος, γιατί ένιωθα ότι έπαιζα καλά στο τέλος του 2ου set και ότι το μομέντουμ είναι με το μέρος μου. Ήταν μάχη σήμερα και το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες».




tennis24.gr