Ο Τζέριαν Γκραντ κινεί την άμυνα του Παναθηναϊκού. Ο Αμερικανός γκαρντ έμοιαζε ασταμάτητος, αμυντικά, απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο, περιορίζοντας κάθε αντίπαλο που αντιμετώπισε. Το Gazzetta με τη βοήθεια του HudlIstat εξηγεί τι κάνει ο Γκραντ.

Στην εποχή μας μοιάζει με πολυτέλεια. Ωστόσο, η τέχνη – ή η αρετή, αν θέλετε – της άμυνας δίνει νίκες. Κούπες. Και… ψωμί σε όσους την τιμούν.

Ο Τζέριαν Γκραντ ήρθε ως ο πιο άσημος ξένος στο ρόστερ του Παναθηναϊκού, αλλά έχει γίνει ο πλέον πολύτιμος. Ο Αμερικανός παίζει άμυνα. Σε κάθε πιθανή ευκαιρία. Με κάθε αντίπαλο.

Στη νίκη του Παναθηναϊκού απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο (79-62) ο Γκραντ ήταν ο… εξολοθρευτής στα χέρια του Αταμάν.

Βρέθηκε απέναντι σε τρεις περιφερειακούς παίκτες της ιταλικής ομάδας και περιόρισε και τους τρεις. Με τον Ρόντνεϊ ΜακΓκούντερ οι «μονομαχίες» ήταν μόλις δύο, με τον Γκραντ να έχει ποσοστό 50% (01/ τριπ., 1/1 διπ.). Απέναντι στον Ντέβον Χολ έβγαλε τη μοναδική άμυνα που έπρεπε να παίξει (0/1 τριπ.).

Ωστόσο, ο βασικός παίκτης που είχε αναλάβει τον περιορισμό του ήταν ο Σαβόν Σιλντς. Ένας παίκτης «κλειδί» στο σκορ της Αρμάνι Μιλάνο.

Ο Γκραντ απέναντι στον Σιλντς.

Τι έκανε ο Γκραντ κόντρα στον Σιλντς; Έξι αμυντικές προσπάθειες με τον αντίπαλό να έχει 16%! Eίχε 0/1 τρίποντο και 1/5 δίποντα.

Αμυντική μνεία στον Καλαϊτζάκη

Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης είναι μία ξεχωριστή περίπτωση. Ο χρόνος που έχει κερδίσει από τον Εργκίν Αταμάν οφείλεται αποκλειστικά στην αμυντική του ενέργεια.

Δεν είναι τυχαίο ότι απέναντι στην Αρμάνι ο διεθνής γκαρντ βρέθηκε απέναντι στον Σαμπάζ Νέιπιερ. Τέσσερις επιθέσεις και ο Αμερικανός σκόρερ κατέγραψε ένα πελώριο… κουλούρι: 0/2 τρίποντα και 0/2 δίποντα!

Ο Καλαϊτζάκης απέναντι στον Νέιπιερ.
Ο Καλαϊτζάκης απέναντι στον Νέιπιερ.



gazzeta.gr