9 Οκτωβρίου 1992. Ένας μήνας πριν από την έναρξη της σεζόν 1992-93 στο ΝΒΑ.

Ο σούπερ σταρ των Γουάσινγκτον Μπούλετς των 18.5 πόντων κατά μέσο όρο στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη, Χάρβεϊ Γκραντ, σπεύδει σε μαιευτήριο του Μέριλαντ για τη γέννηση του δεύτερου γιου του. Μαζί του και ο δίδυμος αδερφός του. Ο πρωταθλητής του ΝΒΑ με τους Σικάγο Μπουλς, γνωστός για τα χαρακτηριστικά του γυαλιά κατά τη διάρκεια των αγώνων, Χόρας Γκραντ.

Η Μπέβερλι Γκραντ έφερνε στον κόσμο τον Τζέριαν. Τον δευτερότοκο γιο του Χάρβεϊ Γκραντ καθώς δύο χρόνια αργότερα γεννήθηκε ο Τζέραμι, νυν σταρ των Πόρτλαντ Μπλέιζερς ενώ το 1996 είδε το πρώτο φως και η κόρη, Τζαελίν. Αν η τι άλλο ένα πράγμα ήταν σίγουρο. Το μπασκετικό DNA θα «μπόλιαζε» για τα καλά στην οικογένεια Γκραντ!

Δώστε βάση: Χάρβεϊ και Χόρας Γκραντ έκλεισαν την καριέρα τους με 2.137 ματς στο σύνολο (regular season και play-offs) και έχοντας σκοράρει 22.970 πόντους! Θα ήταν φύσει αδύνατον να μην έπεφταν τα μήλα κάτω από τις μηλιές!

Νοέμβριος 2023: Ο μπαμπάς (και… παππούς πια) Χάρβεϊ Γκραντ καμαρώνει για τους μπασκετμπολίστες γιους του! Ο μεγαλύτερος Τζεράι, απόφοιτος του Κλέμσον, έχει αλλάξει 15 ομάδες σε Ευρώπη, Αυστραλία, Λατινική Αμερική αλλά και… Αφρική. Και φυσικά είναι γνώριμος του ελληνικού κοινού από τη θητεία του σε ΑΕΚ και Προμηθέα Πάτρας.

Ο μικρότερος Τζέραμι, συνεχίζει με εξαιρετικά νούμερα στο ΝΒΑ (12.5π., 4ριμπ.) έχοντας μετρήσει έως σήμερα 627 ματς στην κανονική περίοδο και άλλα 35 στα play-offs. Μάλιστα οι συνολικές αποδοχές του έως και το 2028 που ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του θα φτάσουν τα 230 εκατομμύρια δολάρια!

Ο… μεσαίος Γκραντ, ναι μεν έκανε το πέρασμά του από το ΝΒΑ έχοντας αγωνιστεί σε 279 ματς με τους Νικς, τους Μάτζικ, τους Μπουλς και τους Γουίζαρντς με 6.1 πόντους και 2.9 ασίστ ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχει γίνει κάτοικος Ευρώπης. Κοινώς… σόι πάει το (μπασκετικό) βασίλειο!

Μπορεί το προηγούμενο πέρασμά του από την Euroleague να μην στέφθηκε με επιτυχία ως παίκτης της Αρμάνι Μιλάνο, αλλά τη χρονιά που ακολούθησε ένα breakout season στο Eurocup με τη φανέλα της Τουρκ Τέλεκομ κατακτώντας και τον τίτλο του MVP της χρονιάς!

Το καλύτερο δυνατό σκαλοπάτι για να κάνει το μεγάλο άλμα της επιστροφής του στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. O Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα που έμελλε να του δώσει την ευκαιρία και τον Αταμάν να του εμπιστεύεται μια θέση στην ποιοτική περιφέρεια του ολοκαίνουργιου ρόστερ.



gazzeta.gr