Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ολοκλήρωσε την αγωνιστική του προετοιμασία για το δεύτερο Grand Slam της σεζόν που ξεκινάει στο Παρίσι στις 28 Μαΐου και παρά την όχι και τόσο καλή χωμάτινη σεζόν που πραγματοποίησε, παραμένει αισιόδοξος για το σπουδαίο ραντεβού στη Γαλλική πρωτεύουσα.

Το Νο2 στην ATP Live Rankings, αποκλείστηκε από τον Χόλγκερ Ρούνε στα προημιτελικά του Rome Masters την Τετάρτη, ολοκληρώνοντας με ρεκόρ 5-3 την clay court season, μια από τις χειρότερες της καριέρας του.

Ο 35χρονος δεν μπόρεσε να προκριθεί πέρα από τα προημιτελικά στα τρία χωμάτινα τουρνουά που πήρε μέρος, χάνοντας από τον Μουσέτι στη φάση των “16” του Monte Carlo Masters, από τον Λάγιοβιτς στα προημιτελικά του Banja Luka και από τον Ρούνε στους “8” της Ρώμης.

“Ναι” ήταν η απάντηση του Νόλε σε ερώτηση δημοσιογράφου αν αισθάνεται αισιόδοξος για το Γαλλικό Όπεν, στη συνέντευξη Τύπου μετά την δεύτερη ήττα από τον 20χρονο Νορβηγό, σε τρεις αναμετρήσεις.

“Θα προπονηθώ και θα προσπαθήσω να είμαι έτοιμος για το πιο σημαντικό τουρνουά της χωμάτινης σεζόν για μένα. Ξέρω ότι πάντα μπορώ να παίξω καλύτερα. Ανυπομονώ να δουλέψω σε διάφορους τομείς του παιχνιδιού μου και του κορμιού μου ώστε να είμαι 100% έτοιμος. Αυτός είναι ο στόχος. Πάντα έχω καλές πιθανότητες στα Grand Slam απέναντι στον οποιονδήποτε, σε οποιαδήποτε επιφάνεια σε best of five. Θα δούμε πως θα πάει” συμπλήρωσε ο κορυφαίος τενίστας.

Ο Τζόκοβιτς επεσήμανε επίσης ότι η νέα γενιά τενιστών είναι ήδη εδώ και πως ο Χόλγκερ Ρούνε είναι ένας από αυτούς που μπορούν να πρωταγωνιστήσουν τα επόμενα χρόνια.

“Σε αυτές τις συνθήκες με το βαρύ γήπεδο, είναι δύσκολο να του βγάλεις winner. Είναι πολύ πολύ γρήγορος. Έχει πολύ καλή αντίληψη, είναι ταλαντούχος, δυναμικός και all around παίκτης. Ήταν καλύτερος σήμερα. Έπαιξε καλύτερα από εμένα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Είχα κακό ξεκίνημα στο 3ο σετ. Εκεί έγειρε το ματς υπέρ του. Κράτησε τη ψυχραιμία του και άξιζε τη νίκη”

“Προφανώς και η νέα γενιά είναι ήδη εδώ. Ο Αλκαράθ θα είναι το Νο1 στον κόσμο τη Δευτέρα. Παίζει απίστευτο τένις. Είναι καλό για το άθλημα να έχουμε νέα πρόσωπα. Είναι φυσιολογικό. Το συζητάμε αυτό για χρόνια. Προσωπικά, προσπαθώ να κρατηθώ ακόμα με όλους αυτούς. Είμαι χαρούμενος με την καριέρα μου μέχρι τώρα. Έχω ακόμα τη δίψα να συνεχίσω”

 

 

ROME MASTERS MEN’S SINGLES DRAW | DOUBLES | OPP (-1h)

 




tennis24.gr