Η νίκη του Νόβακ Τζόκοβιτς, το βράδυ της Πέμπτης, κόντρα στον Κάμερον Νόρι ήταν η 21η συνεχόμενη στο Davis Cup για τον Σέρβο, ο οποίος δεν έχει χάσει σε μονό από το 2011, όπου κι εκεί υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει στο 2ο set στην αναμέτρηση με τον Χουάν Μαρτίν ντελ Πότρο. 

“Θεωρώ ότι όποιος αγωνίζεται στο Davis Cup λέει το ίδιο πράγμα. Αυτό θα πω κι εγώ. Ειναι απόλυτη τιμή και προνόμιο να εκπροσωπείς τη χώρα σου και να φοράς το εθνόσημο στη φανέλα σου όταν είσαι στο γήπεδο”, είπε ο Τζόκοβιτς.

“Ειναι παραπάνω από ευθύνη. Οταν αγωνίζομαι στο Tour και κοιτάζω τον πάγκο, δεν κάθεται κανείς εκεί. Στο Davis Cup ο αρχηγός μου (Βικτωρ Τροίτσκι) ο οποίος τυγχάνει να είναι και παιδικός μου φίλος. Κερδίσαμε μαζί το Davis Cup το 2010 και λίγες μέρες πριν συζητούσαμε πως αυτός ο τίτλος έδωσε ώθηση στις καριέρες και των δυο μας.”

“Υπάρχει πολύ καλό ομαδικό πνεύμα και πιστεύουμε πως έχουμε καλές πιθανότητες να κερδίσουμε τον τίτλο. Το γεγονός πως είμαι αήττητος στο Davis Cup από το 2011, με κάποιο τρόπο με ωθεί να συγκεντρωθώ όσο περισσότερο μπορώ και να μείνω στο καλύτερό μου επίπεδο για την χώρα μου.”

Όσο για τον ημιτελικό κόντρα στην Ιταλία όπου θα βρει και πάλι μπροστά του τον Γιάνικ Σίνερ, για 3η φορά μέσα σε 12 ημέρες ο Νο1 του κόσμου είπε: “Τελευταία έχουμε αναπτύξει μια ωραία αντιπαλότητα. Αυτήν την περίοδο μπορούμε να πούμε ότι ο Γιάνικ παίζει το τένις της ζωής του.” 

“Είδα λίγο από τα μονά και τα διπλά που κέρδισε σήμερα και είναι εκπληκτικός. Έπαιξε σε πολύ υψηλό επίπεδο και ήταν πολύ ενθουσιασμένος που αγωνιζόταν για την πατρίδα του. Ήταν εντυπωσιακό πως ανέτρεψε το 0-1 στο tie. Ξέρω τι με περιμένει και ότι έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση. Κι εγώ από την πλευρά μου δεν παίζω καθόλου άσχημα, οπότε πιστεύω ότι θα γίνει ένας ωραίος αγώνας”



tennis24.gr