O Νόβακ Τζόκοβιτς αναφέρθηκε στην on-court συνέντευξη, μετά τη νίκη του επί του Αλκαράθ, στον άτυχο Ισπανό, ο οποίος αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού (φάνηκε να είναι κράμπες) στο δεξί πόδι, στις αρχές του 3ου set. 

Ο Σέρβος εκθείασε τον 20χρονο τονίζοντας ότι είναι ένας απίστευτος παίκτης και ότι στο μέλλον θα κερδίσει πολλές φορές το Roland Garros. 

“To τελευταίο πράγμα που θέλεις να σου συμβεί στην τελική ευθεία ενός Grand Slam είναι να έχεις κράμπες και τραυματισμούς.”, είπε ο Σέρβος. 

“Λυπάμαι για εκείνον και ελπίζω να επιστρέψει πολύ σύντομα. Του είπα στο φιλέ, ότι είναι πολύ νέος και θα κατακτήσει πολλές φορές αυτό το τουρνουά. Είναι απίστευτος παίκτης, τρομερός μαχητής, πολύ καλό παιδί και του αξίζουν όλα τα χειροκροτήματα.”

“Είναι πολύ δύσκολο να μη γνωρίζεις αν πρέπει να εγκαταλείψεις έναν αγώνα ή να συνεχίσεις, αλλά θέλω να τον συγχαρώ για τη μαχητικότητά του και για το ό,τι έμεινε εκεί μέχρι τον τελευταίο πόντό. Αυτό αξίζει μεγάλο σεβασμό.”

Όσο θα για το παιχνίδι ο Τζόκοβιτς τόνισε: “Θεωρώ ότι και οι δύο φτάσαμε στα όριά μας στο τέλος του 2ου set. Κι εγώ από την πλευρά μου είχα χάσει τη φρεσκάδα μου. Πήγαμε πόντο-πόντο ένα ισορροπημένο παιχνίδι και μετά ήρθαν οι κράμπες στο τέλος του 2ου game του 3ου set.”

“Από εκεί και πέρα ήταν προφανώς ένα διαφορετικό ματς. Εγώ προσπάθησα να μείνω συγκεντρωμένος, τον έβλεπα που δυσκολευόταν, αλλά δεν ήθελα να σκέφτομαι τι συμβαίνει στην άλλη πλευρά του court. Και πάλι του αξίζει ένας μεγάλο σεβασμός και ελπίζω να επιστρέψει σύντομα.”




tennis24.gr