Ιδανική πρεμιέρα για τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ στο φετινό US Open, καθώς δε συνάντησε πρόβλημα απέναντι στον Ατίλα Μπάλαζ, τον οποίο νίκησε με 6-1, 6-1, 6-0, μέσα σε 75 αγωνιστικά λεπτά, και εξασφάλισε την παρουσία του στον 2ο γύρο της Νέας Υόρκης για 6η διαδοχική φορά, στις 7 συμμετοχές του.

Ο No3 του κόσμου και του ταμπλό ήταν καταιγιστικός στο Arthur Ashe Stadium, καθώς ολοκλήρωσε το ματς με 41 winners, 8 άσους, αλλά και εξαιρετικά ποσοστά στους κερδισμένους πόντους του πίσω από το 1ο service (30/37, 81%), ενώ δεν απειλήθηκε ποτέ για break.

Έκανε 9 break στον Ούγγρο αντίπαλό του, και γενικώς δεν του επέτρεψε ποτέ να βρει ρυθμό και να τον απειλήσει στο κορτ. Τον υποχρέωσε μάλιστα σε 26 αβίαστα, αλλά και 5 διπλά λάθη, την ώρα που ο Ρώσος μέτρησε μόλις 13 αβίαστα, και 3 διπλά σφάλματα.

Στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Αυστραλών Πούρσελ και Ο’ Κόνιλ, που αναμετρώνται αυτή την ώρα. Ο πρωταθλητής του εν λόγω Major το 2021, αλλά και φιναλίστ του 2019 θέλει φυσικά μία καλή πορεία στη διοργάνωση, ούτως ώστε να αυξήσει τη διαφορά από τους διώκτες του, αλλά και να πλησιάσει τους δύο πρωτοπόρους.

Στα ματς που πραγματοποιήθηκαν παράλληλα, ο Ματέο Μπερετίνι επικράτησε επίσης εύκολα του Ούγκο Αμπέρτ με 6-4, 6-2, 6-2, μέσα σε 2 ώρες και 23 λεπτά, και εξασφάλισε την πρόκριση για τον 2ο γύρο του τελευταίου Grand Slam της χρονιάς.

Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Άρτουρ Ρίντερκνεχ, που κέρδισε κι’ αυτός τον Ντιέγκο Σβάρτζμαν με 6-3, 6-4, 6-2, μέσα σε 2 ώρες και 8 λεπτά. Νίκη πήρε επίσης και ο Βραζιλιάνος Φελίπε Μελιγκένι Άλβες επί τους Τζέιμς Ντάκγουορθ (6-4, 7-6(11), 6-3), αλλά και ο Ιταλός Ματέο Αρνάλντι επί του Τζέισον Κούμπλερ, έπειτα από εγκατάλειψη του Αυστραλού (6-3, 1-0).

US OPEN MEN’S SINGLES DRAW | DOUBLES | OPP (-7h)






tennis24.gr